20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Πέμπτο συνεχές τρίμηνο ανόδου για την παγκόσμια αγορά tablets με την Apple στην θέση οδηγού

    Σε ανοδική τροχιά βρέθηκε, για πέμπτο συνεχές τρίμηνο, η παγκόσμια αγορά tablets κατά το 2ο τρίμηνο του 2021. Οι πωλήσεις το εξεταζόμενο διάστημα αυξήθηκαν κατά 5% σε ετήσια βάση σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκαν λίγο πιο πάνω από τα επίπεδα των 45 εκατ. τεμαχίων, σύμφωνα με όσα αναφέρει το SEPE

    Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Strategy Analytics, η εξ αποστάσεως εργασία, το υβριδικό μοντέλο απασχόλησης και τηλε-εκπαίδευση συνεχίζουν να τροφοδοτούν τη ζήτηση για tablets και το 2021. Ωστόσο, οι περιορισμοί της προσφοράς, λόγω των ελλείψεων σε βασικά στοιχεία, όπως οι ημιαγωγοί και τα μικροτσίπς, επηρέασαν αρνητικά ορισμένους μεγάλους πωλητές, οι οποίοι δυσκολεύονται να καλύψουν την υψηλή ζήτηση.

    “Καθώς η πανδημία του COVID παραμένει βασικό μέλημα σε όλο τον κόσμο, αυτή η ένταση μεταξύ υψηλής ζήτησης και χαμηλής προσφοράς εξαρτημάτων θα δοκιμάσει τους προμηθευτές και τους συνεργάτες του καναλιού τους, καθώς και τις αγορές του BacktoSchool, αλλά και των χειμερινών διακοπών”, αναφέρει η Strategy Analytics (Connected Computing Devices (CCD) service, Preliminary Global Tablet Shipments and Market Share: Q2 2020).

    Όπως προσθέτουν οι αναλυτές, εάν το υψηλότερο κόστος εξαρτημάτων και μεταφοράς εισχωρήσει στις τιμές των tablets, όπως αναμένεται, το περιβάλλον για φορητές υπολογιστικές συσκευές θα γίνει ακόμη πιο ανταγωνιστικό. 

    Οι πρωταγωνιστές

    Η Apple ηγείται της αγοράς των tablets με μερίδιο αγοράς 35% το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους. Η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 11% το εξεταζόμενο διάστημα. 

    Η Samsung ήταν ο κορυφαίος προμηθευτής Android, αποστέλλοντας 8,2 εκατομμύρια tablets συνολικά, που συνιστά αύξηση 19% σε ετήσια βάση το 2ο τρίμηνο του 2021. Το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες στο 18% την ίδια περίοδο. 

    Οι πωλήσεις tablet της Lenovo ήταν το 2ο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυξημένες κατά 67% και έφτασαν τα 4,7 εκατ. μονάδες. Το μερίδιο αγοράς της κινεζικής εταιρείας ενισχύθηκε κατά 3,8 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση και έφτασε στο 10%.

    Η Amazon είχε ένα ισχυρό 2ο τρίμηνο, με τις αποστολές tablet να αυξάνονται κατά 49% σε ετήσια βάση σε 4,2 εκατομμύρια μονάδες. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, το μερίδιο αγοράς αυξήθηκε κατά 2,7 ποσοστιαίες μονάδες και έφτασε το 9%.

    Οι αποστολές tablet της Huawei μειώθηκαν σε ετήσια βάση κατά 57% στα 2,1 εκατ. μονάδες το 2ο τρίμηνο του 2021. Το μερίδιο αγοράς μειώθηκε κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες στο 5% σε σύγκριση με το 2ο τρίμηνο του 2020, καθώς οι αμερικανικές απαγορεύσεις εμποδίζουν τη Huawei να παράγει και να πωλεί tablet υψηλής ποιότητας στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αγορά Android.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.