20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Tim Cook παραδέχτηκε πως η υψηλή τιμολόγηση των iPhones ήταν παράγοντας για τις μειωμένες πωλήσεις

    Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συζήτησης σχετικά με τα κέρδη της εταιρείας για το πρώτο οικονομικό τρίμηνο του 2019, ο CEO της Apple, Tim Cook, ερωτήθηκε αν πιστεύει ότι η τιμολόγηση των iPhone XR, XS και iPhone XS Max ήταν υπερβολικά υψηλή. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο έπαιξε κάποιο ρόλο για τις χαμηλές πωλήσεις.

    Ο Tim Cook είπε ότι ενώ δεν αισθάνθηκε ότι οι τιμές αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στις Ηνωμένες Πολιτείες, απεναντίας ήταν ένα ζήτημα στις αναδυόμενες αγορές. Το iPhone XS έχει την ίδια τιμή με το iPhone X στα 999 δολάρια, ενώ το iPhone XS Max, μια νέα συσκευή, ήταν μόλις 100 δολάρια επιπλέον. Το XR, πωλείται στα 749 δολάρια, ακριβώς στη μέση των τιμών των μοντέλων iPhone 8 και iPhone 8 Plus.

    Στις αναδυόμενες αγορές, ωστόσο, η τιμολόγηση του iPhone ήταν ένα ζήτημα λόγω της αντοχής του δολαρίου. Οι συναλλαγματικές ισοτιμίες αύξησαν τα επίπεδα των τιμών πράγμα που οδήγησε σε ασθενέστερες πωλήσεις. Ο Cook λέει ότι τον Ιανουάριο, σε ορισμένες τοποθεσίες, η εταιρεία είχε απορροφήσει ολόκληρο ή μέρος των αλλαγών ισοτιμίας, του τελευταίου χρόνου, πλησιάζοντας σε τοπικές τιμές αυτές που ήταν ένα χρόνο πριν.

    Ο Tim Cook σε συνέντευξή του στο Reuters νωρίτερα σήμερα είπε ότι “η Apple μειώνει τις τιμές iPhone σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές”.

    Στις ανεπτυγμένες αγορές πάλι, όπως στην Ιαπωνία, η έλλειψη επιδοτήσεων έχει επίσης γίνει ένας σημαντικός αρνητικός παράγοντας πωλήσεων. Ακόμη και στις ΗΠΑ, όπου οι επιδοτήσεις έχουν καταργηθεί για αρκετά χρόνια, ο Cook δήλωσε ότι ένα άτομο που αγόρασε τελευταία ένα iPhone 6 ή 6s για $199 όταν οι επιδοτήσεις ήταν ακόμα σε ισχύ μπορεί να είναι πρόθυμος να το αναβαθμίσει σε μια συσκευή που κοστίζει πάνω από $749 χωρίς κάποια επιδότηση.

    Η Apple εργάζεται για την αντιμετώπιση του ζητήματος της επιδότησης μέσω εμπορικών συναλλαγών και πληρωμών με δόσεις.

    Ο Cook σε μια ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι όλες οι συσκευές της Apple έχουν σχεδιαστεί για να διαρκούν.

    “Σχεδιάζουμε τα προϊόντα μας ώστε να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο”

    Ορισμένοι πελάτες επιλέγουν να κρατήσουν τα προϊόντα μας, όσο το δυνατόν περισσότερο, ενώ μερικοί τα ανταλλάσσουν. Ο κύκλος των προϊόντων της Apple έχει πράγματι μεγαλώσει και οι αναβαθμίσεις ήταν λιγότερες από τις αναμενόμενες το τελευταίο τρίμηνο, αλλά ο Cook λέει ότι δεν ξέρει πού θα πάει αυτό στο μέλλον.

    “Είμαι πεπεισμένος ότι η κατασκευή ενός εξαιρετικού προϊόντος υψηλής ποιότητας είναι το καλύτερο πράγμα για τον πελάτη. Έτσι το βλέπουμε”.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles