14.7 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Ο Tim Cook αποδίδει φόρο τιμής στον αείμνηστο συνιδρυτή της Intel, Gordon Moore

    Ο Ο Tim Cook αποδίδει φόρο τιμής στον Gordon Moore, τον συνιδρυτή και πρώην πρόεδρος της Intel, που πέθανε την Παρασκευή, 24 Μαρτίου. Ήταν 94 ετών. Αφιερώματα στον πρωτοπόρο της τεχνολογίας κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους ηγέτες της βιομηχανίας της Silicon Valley το Σαββατοκύριακο, συμπεριλαμβανομένου ενός από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook.

    «Ο κόσμος έχασε έναν γίγαντα στον Gordon Moore, ο οποίος ήταν ένας από τους ιδρυτές της Silicon Valley και ένας αληθινός οραματιστής που βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για την τεχνολογική επανάσταση», είπε ο Cook σε ένα tweet. “Όλοι εμείς που ακολουθήσαμε του χρωστάμε ευγνωμοσύνη. Είθε να αναπαυθεί εν ειρήνη”.

    Το 1965, ο Moore ισχυρίστηκε περίφημα ότι η χωρητικότητα και η πολυπλοκότητα των τσιπ υπολογιστών θα διπλασιάζονταν κάθε χρόνο (10 χρόνια αργότερα, αναθεώρησε αυτή την πρόβλεψη σε διπλασιασμό κάθε δύο χρόνια). Η πρόβλεψή του σχετικά με την εκθετική ανάπτυξη της τεχνολογίας των τσιπ υπολογιστών, που κράτησε για δεκαετίες, έγινε γνωστή ως Νόμος του Moore.

    Ο Moore και ο επιχειρηματικός συνεργάτης Robert Noyce ίδρυσαν την Intel, με την αρχική ονομασία Integrated Electronics, το 1968. Οι δυο τους υποστήριξαν τη χρήση τσιπ ημιαγωγών για την τροφοδοσία πληθώρας ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης και έκαναν τους φορητούς υπολογιστές προσιτούς για εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Ο Moore έγινε τελικά πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας το 1979 και υπηρέτησε ως Διευθύνων Σύμβουλος για οκτώ χρόνια.

    Το 2005, η Apple μετέφερε τις CPU των υπολογιστών Mac και Xserve από PowerPC στην αρχιτεκτονική x86 της Intel. Η συνεργασία διήρκεσε για 15 χρόνια έως ότου η Apple ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει τη σειρά Mac της σε δικούς της επεξεργαστές το 2020.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.