20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple ανησυχούν σοβαρά για τα headset μικτής πραγματικότητας καθώς πλησιάζει η ανακοίνωση τους

    Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple ανησυχούν για τη χρησιμότητα και την τιμή των επερχόμενων headset μικτής πραγματικότητας της εταιρείας, αναφέρουν οι New York Times.

    Ο αρχικός ενθουσιασμός γύρω από τη συσκευή στην εταιρεία έχει γίνει προφανώς σκεπτικισμός, σύμφωνα με οκτώ νυν και πρώην υπαλλήλους της Apple μιλώντας στους New York Times. Η αλλαγή του τόνου φέρεται να σηματοδοτεί ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο ανησυχίας για ένα νέο προϊόν της Apple εντός της εταιρείας, σε πλήρη αντίθεση με προηγούμενα λανσαρίσματα προϊόντων που παρουσιάστηκαν με ενσυναίσθηση και ενθουσιασμό.

    Τα headsets πρώτης γενιάς θεωρούνται ως γέφυρα για μελλοντικά προϊόντα που απαιτούν τεχνολογικές καινοτομίες, αλλά πολλοί εργαζόμενοι λέγεται ότι ανησυχούν για την τιμή των 3.000 δολαρίων της συσκευής, τη χρησιμότητα και την αγορά στην οποία θα μπει αυτή η συσκευή. Οι σκεπτικιστές αμφισβήτησαν εάν η συσκευή είναι “μια λύση για την αναζήτηση ενός προβλήματος”, σε αντίθεση με το iPod και το iPhone πριν αυτά παρουσιαστούν. Τα headsets προφανώς δεν έχουν «οδηγηθεί από την ίδια συσχέτιση προβλήματος – λύσης» όπως τα άλλα προϊόντα της Apple.

    Ορισμένοι υπάλληλοι της Apple έφυγαν από το project αυτό λόγω αμφιβολιών για τις δυνατότητές του, ενώ άλλοι απολύθηκαν λόγω έλλειψης προόδου με ορισμένες από τις λειτουργίες της συσκευής, συμπεριλαμβανομένου της Siri. Η δυσαρέσκεια λέγεται ότι επεκτείνεται και στα μέλη της ηγεσίας της Apple, ορισμένα από τα οποία αμφισβήτησαν τις προοπτικές της συσκευής.

    Το headset φαίνεται ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σε 100 κορυφαία στελέχη της Apple μέσω ενός βίντεο σε ένα εταιρικό retreat πριν από πέντε χρόνια που πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive. Το βίντεο απεικόνιζε έναν άνδρα σε ένα ταξί του Λονδίνου φορώντας headset επαυξημένης πραγματικότητας να καλεί τη γυναίκα του στο Σαν Φρανσίσκο, μοιράζοντας τα αξιοθέατα του Λονδίνου μέσα από τα μάτια του συζύγου.

    Οι New York Times επιβεβαίωσαν προηγούμενες αναφορές ότι τα headsets θα διαθέτουν πλαίσιο από ανθρακονήματα, εξωτερική μπαταρία, κάμερες με όψη προς τα έξω, δύο οθόνες 4K, φακούς που θα μπορούν να διαμορφωθούν για όσους φοράνε γυαλιά και ένα “reality dial” για αύξηση ή μείωση της πραγματικής -Χρονική μετάδοση βίντεο από το περιβάλλον.

    Η Apple έχει επικεντρωθεί στο να διασφαλίσει ότι η συσκευή υπερέχει στις τηλεδιασκέψεις και στον χρόνο που αφιερώνεται ως εικονικά avatars, αποκαλώντας την κύρια εφαρμογή του headset “copresence”. Θα υπάρχει επίσης προσαρμοσμένο τηλεοπτικό περιεχόμενο υψηλής ανάλυσης από κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ, συμπεριλαμβανομένου του Jon Favreau. Παρά τις ομοιότητες με τα headsets της Meta και το “metaverse”, η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τη συσκευή ως κάτι που διαφέρει από τις υπάρχουσες λύσεις της αγοράς.

    Η συσκευή θα προσφέρει επίσης εργαλεία για καλλιτέχνες, σχεδιαστές και μηχανικούς, επιτρέποντας το σχέδιο και την επεξεργασία εικόνας σε τρισδιάστατο χώρο. Θα υπάρχουν επίσης εφαρμογές για επεξεργασία βίντεο εικονικής πραγματικότητας με χειρονομίες. Ως αποτέλεσμα, αναμένεται να προσελκύσει τις επιχειρήσεις και τις εταιρείες σχεδιασμού περισσότερο από τους απλούς καταναλωτές. Μερικοί υπάλληλοι φέρονται να έχουν εικάσει ότι η Apple θα μπορούσε να καθυστερήσει ξανά την κυκλοφορία τους, παρόλο που η κατασκευή είναι τώρα σε εξέλιξη για την αποκάλυψη τους στο ευρύ κοινό τον Ιούνιο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.