22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Microsoft Edge ξεπερνά το Safari ως το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης στον κόσμο

    Ο Microsoft Edge έχει ξεπεράσει το Safari της Apple για να γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης επιφάνειας εργασίας στον κόσμο, με βάση τα δεδομένα που παρέχονται από την υπηρεσία ανάλυσης ιστού StatCounter.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο Microsoft Edge χρησιμοποιείται τώρα στο 10,07% των επιτραπέζιων υπολογιστών παγκοσμίως, 0,46% μπροστά από το Safari, το οποίο ανέρχεται στο 9,61%. Το Google Chrome παραμένει στην πρώτη θέση με κυρίαρχο μερίδιο 66,64% και ο Firefox της Mozilla βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 7,86%.

    Ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης των Windows 11, η δημοτικότητα του Edge έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, με τα πρώτα συγκεκριμένα σημάδια ότι θα ξεπεράσει το Safari για να πάρει τη δεύτερη θέση να εμφανίζονται τον Φεβρουάριο, όταν χρησιμοποιήθηκε στο 9,54% των επιτραπέζιων υπολογιστών παγκοσμίως. Τον Ιανουάριο του 2021, το Safari κατείχε μερίδιο αγοράς 10,38%, υποδεικνύοντας σταδιακή μείωση της δημοτικότητας του τους τελευταίους 14 μήνες.

    Όσον αφορά τις πλατφόρμες για κινητά, είναι μια διαφορετική ιστορία, που αντικατοπτρίζει την έλλειψη λειτουργικού συστήματος για κινητές συσκευές μετά την απομάκρυνση και κατάργηση του Windows Mobile. Στην ανάλυση του StatCounter, το Edge δεν μπαίνει καν στα έξι κορυφαία προγράμματα περιήγησης σε κινητά, αλλά το Πρώτο Chrome έχει 62,87% του μεριδίου, με το Safari σε iPhones και iPad να παίρνει ένα άνετο 25,35% στη δεύτερη θέση, 20,65% μπροστά από το τρίτο Samsung Internet, με 4,9%.

    Το Safari για επιτραπέζιους υπολογιστές αντιμετώπισε παράπονα από ορισμένους χρήστες τα τελευταία χρόνια λόγω σφαλμάτων, εμπειρίας χρήστη και συμβατότητας ιστότοπων, αναγκάζοντας την ομάδα Safari της Apple να ζητήσει σχόλια σχετικά με το πώς μπορεί να βελτιωθεί. Στο WWDC πέρυσι, η Apple εισήγαγε έναν ριζικό επανασχεδιασμό του προγράμματος περιήγησής της, αλλά οι αλλαγές αντιμετωπίστηκαν όχι ιδιαίτερα καλά και η Apple τελικά έκανε πίσω σε πολλά από αυτά πριν κυκλοφορήσει την τελική έκδοση στο κοινό τον Σεπτέμβριο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.