22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Apple μηνύει την startup Rivos για προσέγγιση υπαλλήλων και κλοπή εμπορικών μυστικών

    Η Apple έχει επιβάλει αγωγή κατά της νεοσύστατης εταιρείας Rivos RISC-V, μιας εταιρείας που έχει προσλάβει αρκετούς πρώην υψηλόβαθμους μηχανικούς από την Apple. Η Rivos περιγράφει την φύση της ως μια “startup σε μυστική λειτουργία”, και σύμφωνα με την Apple, η εταιρεία έχει προβεί όχι μόνο σε αθέμιτη προσέγγιση υπαλλήλων, αλλά έκλεψε και εμπορικά μυστικά τσιπ της Apple.

    Όπως σημειώνει το Reuters, η αγωγή που κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή κατηγορεί την Rivos ότι προσέλαβε περισσότερους από 40 πρώην υπαλλήλους της Apple κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους για να εργαστούν στην τεχνολογία system-on-chip (SoC) που ανταγωνίζεται τα τσιπ της ίδιας της Apple και την σειρά A-series και M.

    Η Apple ισχυρίζεται ότι τουλάχιστον δύο πρώην μηχανικοί (Bhasi Kaithamana και Wen Shih-Chieh, aka “Ricky”) πήραν “gigabytes ευαίσθητων προδιαγραφών SoC και αρχείων σχεδιασμού” κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών εργασίας τους στην Apple. Η Rivos κατηγορείται ότι ξεκίνησε μια «συντονισμένη εκστρατεία» για να στοχεύσει υπαλλήλους με πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια SoC της Apple.

    Οι υπάλληλοι που έκλεψαν πληροφορίες φέρονται να χρησιμοποίησαν μονάδες USB και AirDrop για να κάνουν λήψη του ευαίσθητου υλικού της Apple στις προσωπικές τους συσκευές, καθώς και να κλέψουν παρουσιάσεις σε ακυκλοφόρητα SoCs και να τις αποθηκεύσουν στους λογαριασμούς cloud τους. Η Apple πιστεύει ότι η Rivos επικοινώνησε με ορισμένους υπαλλήλους μέσω κρυπτογραφημένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων και οι πρώην εργαζόμενοι της Apple που συμμετείχαν στην κλοπή πληροφοριών προσπάθησαν να “καθαρίσουν” τις συσκευές Apple που χρησιμοποίησαν για να προσπαθήσουν να καλύψουν τα ίχνη τους.

    Στην αγωγή, η Apple δήλωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να προβεί σε τέτοιες ενέργειες λόγω του όγκου των πληροφοριών που ελήφθησαν, της φύσης των πληροφοριών που κλάπηκαν και ότι οι εργαζόμενοι «εκτελούν τώρα τα ίδια καθήκοντα για έναν ανταγωνιστή με συνεχή πρόσβαση σε μερικά από τα πιο πολύτιμα εμπορικά μυστικά της Apple».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.