20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο “M2 Max” διέρρευσε σε Geekbench αποκαλύπτοντας φημολογούμενες προδιαγραφές και επιδόσεις

    Οι βαθμολογίες του Geekbench που φέρονται για το επερχόμενο τσιπ “M2 Max” εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο, προσφέροντας μια πιο προσεκτική ματιά στα επίπεδα απόδοσης και συγκεκριμένες λεπτομέρειες του επερχόμενου επεξεργαστή πυριτίου της Apple.

    Τα αποτελέσματα του Geekbench, που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Twitter, είναι για διαμόρφωση Mac με το τσιπ ‌M2‌ Max, μια CPU 12 πυρήνων και 96 GB μνήμης. Το Mac που αναφέρεται έχει ένα αναγνωριστικό “Mac14,6”, το οποίο θα μπορούσε να είναι τα επερχόμενα MacBook Pro ή το Mac Studio επόμενης γενιάς. Η Apple προσφέρει έως και 64 GB μνήμης στα τρέχοντα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, ενώ το ‌Mac Studio‌ μπορεί να διαμορφωθεί με έως και 128 GB μνήμης με το M1 Ultra.

    Σύμφωνα με τη δοκιμή, το τσιπ M2‌ Max σημείωσε 1.853 στον μονοπύρηνο και 13.855 στον πολλαπλό πυρήνα. Για σύγκριση, το τσιπ M1 Max στο Mac Studio σημείωσε 1.755 στον μονοπύρηνο και 12.333 στον πολλαπλό πυρήνα. Εάν τα αποτελέσματα του τσιπ M2‌ Max είναι ακριβή, η αύξηση της απόδοσης θα είναι σχετικά μικρή για το επερχόμενο τσιπ.

    Το τσιπ M2, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022, βασίζεται σε μια βελτιωμένη έκδοση της διαδικασίας 5nm της TSMC. Η διαδικασία κατασκευής των επερχόμενων τσιπ M2 Pro και M2 Max δεν είναι απολύτως σαφής. Ενώ θα μπορούσαν να διαθέτουν την ίδια βελτιωμένη διαδικασία 5nm με το τυπικό τσιπ ‌M2‌, υπάρχουν επίσης φήμες ότι θα μπορούσε να μεταπηδήσει στα 3nm, προσφέροντας σημαντικά κέρδη απόδοσης και ενεργειακής απόδοσης.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το τσιπ δοκιμάστηκε σε Mac με MacOS Ventura 13.2, το οποίο δεν έχει εισέλθει ακόμη σε δοκιμές για προγραμματιστές ή δημόσια beta, αλλά εργάζεται εσωτερικά στην Apple. Οι πρώτοι Mac που αναμένεται να διαθέτουν τα τσιπ ‌M2‌ Pro και ‌M2‌ Max φημολογείται ότι θα είναι ενημερωμένα MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών, ενώ το ‌Mac Studio θα ακολουθήσει κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Τα ενημερωμένα MacBook Pro αρχικά φημολογούνταν ότι θα κυκλοφορούσαν τον Οκτώβριο έως τον Νοέμβριο, αλλά τώρα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2023.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.