Sunday, May 19, 2024

Ο M1 Ultra CPU είναι 60% ταχύτερος από το 28-πυρήνων Mac Pro, GPU είναι 80% ταχύτερη από ό, τι η υψηλότερη κάρτα γραφικών Radeon Pro W6900X.

Το πρόσφατα ανακοινωθέν M1 Ultra είναι τώρα το ταχύτερο τσιπ πυριτίου της Apple, ξεπερνώντας το M1 Max ως την κορυφαία επιλογή. Με τη δύναμη του ενημερωμένου τσιπ, το νέο Mac Studio είναι σε θέση να ξεπεράσει όχι μόνο το υψηλής ποιότητας iMac προηγούμενης γενιάς 27 ιντσών, αλλά και το κορυφαίο Mac Pro 28 πυρήνων.

Το τσιπ M1 Ultra προσφέρει επεξεργαστή 20 πυρήνων με 16 πυρήνες υψηλής απόδοσης και 4 πυρήνες υψηλής επίδοσης, GPU 64 πυρήνων, ενοποιημένη μνήμη 128 GB, 2x πιο ισχυρή Media Engine και εύρος ζώνης μνήμης 800 GB/s.

Όσον αφορά την απόδοση της CPU, το M1 Ultra είναι 3,8x ταχύτερο από το πιο high-end Intel Core iMac (το οποίο έχει πλέον διακοπεί) και 60% ταχύτερο από το Mac Pro 28 πυρήνων με επεξεργαστή Intel Xeon W.

Όσον αφορά την GPU, το M1 Ultra είναι 4,5x ταχύτερο από το iMac 27 ιντσών και ένα εντυπωσιακό 80% ταχύτερο από το Mac Pro με γραφικά AMD Radeon Pro W6900X. Η Apple υποστήριξε το Mac Studio είναι “έως και 80 τοις εκατό ταχύτερο” από το ταχύτερο Mac Pro κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκδήλωσης.

Το M1 Ultra υποστηρίζει 18 ροές βίντεο 8K ProRes 422, κάτι που η Apple λέει ότι κανένας άλλος υπολογιστής στον κόσμο δεν είναι σε θέση να κάνει.

Όλα τα τσιπ πυριτίου της Apple προσφέρουν απίστευτη απόδοση ισχύος και το M1 Ultra δεν αποτελεί εξαίρεση. Σύμφωνα με την Apple, το M1 Ultra είναι σε θέση να προσφέρει 90 τοις εκατό υψηλότερη απόδοση από την ταχύτερη CPU PC 16 πυρήνων χρησιμοποιώντας λιγότερη ισχύ κατά 100W.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.