14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο Jony Ive είχε έντονες διαφωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη της Apple για το επερχόμενο VR/AR headset

    Το Apple VR και AR headset υπήρξε ο λόγος μιας έντονης διαμάχης μεταξύ κυρίως του Apple Technology Development Group executive Mike Rockwell και του πρώην υπεύθυνου σχεδιασμού της Apple Jony Ive, ο οποίος αποχώρησε από την εταιρεία όπως έχουμε αναφέρει πέρυσι.

    Το δημοσίευμα μας πάει πίσω το 2015 όταν το Apple VR και AR headset ήταν στις αρχές σχεδιασμού του. Η Apple φέρετε να διέθεσε για αυτό τον σκοπό μέχρι και 1000 μηχανικούς της για να δουλέψουν πάνω σε αυτό με σκοπό να αποτελέσει την πρώτη νέα συσκευή μετά το Apple Watch. Πάρα αυτά το project αυτό είχε μια έντονη διαμάχη ως προς το ποια κατεύθυνση έπρεπε να πάρει.

    Ο Mark Gurman του Bloomberg αναφέρει πως η Apple δουλεύει πάνω σε δύο συσκευές. Η μια έχει την κωδική ονομασία N301, και ουσιαστικά θα συνδυάσει τα καλύτερα χαρακτηριστικά από τα VR και AR headset με σκοπό να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως μια συσκευή επαυξημένης πραγματικότητας αλλά και ως συσκευή αναπαραγωγής περιεχομένου ψηφιακής πραγματικότητας. Η δεύτερη συσκευή έχει την κωδική ονομασία N421 και ουσιαστικά είναι ένα ελαφρύ ζευγάρι γυαλιών που χρησιμοποιεί μόνο την επαυξημένη πραγματικότητα.

    “Το N301 αρχικά είχε σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ένα πανίσχυρο σύστημα με γραφικά και επεξεργαστική ισχύ ασυναγώνιστα για μια wearable συσκευή. Η επεξεργαστική ισχύ και οι δυνατότητες ήταν τόσο μεγάλες που δημιουργούσαν τόση θερμότητα που έκαναν απαγορευτική αυτή την τεχνολογία να βρίσκεται σε ένα στιλιστικά όμορφο headset. Έτσι λοιπόν η ομάδα του Rockwell είχαν σκοπό να δημιουργήσουν ένα hub που έμοιαζε με ένα μικρό mac που θα συνδεόταν με αυτό το headset ασύρματα.

    Ο Ive όμως διαφώνησε κάθετα με αυτή την ιδέα. Για τον ίδιο δεν ήταν σωστό αυτό το headset να χρειάζεται ένα ξεχωριστό hub – συσκευή για να δουλέψει. Έτσι λοιπόν ήθελε το headset της Apple να είναι αυτόνομο με όλες τις τεχνολογίες ενσωματωμένες πάνω σε αυτό. Αυτή η διαφωνία κράτησε για ολόκληρους μήνες με τον Tim Cook σύμφωνα με το δημοσίευμα να καταλήγει να υποστήριξει την θέση του Ive.

    Η συσκευή αυτή την στιγμή είναι σε διαδικασία πρωτοτύπων με αυτά να έχουν υψηλής ανάλυσης οθόνες και ένα μοναδικό σύστημα ήχου. Εμφανισιακά αυτή την στιγμή μοιάζουν με μικρότερες εκδόσεις του Oculus Quest. O Gurman μάλιστα αναφέρει πως η Apple σχεδιάζει ένα νέο App Store για αυτή την συσκευή για την οποία δεν έχει αποφασίσει το κόστος της. Θα ενεργοποιείται με την χρήση της Siri.

    Το Bloomberg αναφέρει πως η Apple θα ανακοινώσει το πρώτο τέτοιο headset μέσα στο 2022. Την ίδια στιγμή το AR σύστημα γυαλιών της θα ανακοινωθεί και αυτό κάποια στιγμή το νωρίτερο μέσα στο 2023.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.