17 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple μπορεί να μετονομάσει το iOS σε iPhoneOS και το iPhone σε Apple Phone;

    Το Apple iOS είναι το ιστορικό πλέον λογισμικό των iPhones και πολλές φορές και όχι άδικα θεωρείται το ιερό δισκοπότηρο για όλα τα smartphones. Χρόνια έχει δεχτεί τους χαρακτηρισμούς του ασφαλές, σταθερού και ομαλού λογισμικού. Επιπλέον δεν υπάρχει κατακερματισμός των iPhone συσκευών αλλά και ένα μοναδικό πάντρεμα το 99% των περιπτώσεων μεταξύ λογισμικού και hardware από της Apple. Όλα αυτά έχουν κάνει το iOS όνομα ένα μοναδικό brand από μόνο του. Σύμφωνα με νέα αναφορά η Apple ίσως το μετονομάσει για δεύτερη φορά στην ιστορία του από iOS σε iPhoneOS.

    Πέρυσι είχαμε το διαχωρισμό του και την παρουσίαση του iPadOS. Αντί λοιπόν η Apple να φέρει μια νέα έκδοση του iOS για την γραμμή του iPad προτίμησε να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό λογισμικό για τα tablets της με την ονομασία iPadOS. Την ίδια στιγμή τα Apple Watch έχουν το watchOS, τα Mac το macOS, και μάλλον και το iPhone θα έχει το νέο iPhoneOS.

    Αυτή η αλλαγή είτε μας αρέσει είτε όχι έχει σίγουρα λογική με την Apple να θέλει να έχει εικόνα για το λογισμικό των εκδόσεων των συσκευών της ξεχωριστά για κάθε μια από αυτές ή καλύτερα για κάθε γραμμή συσκευών.

    Η παραπάνω πληροφορία έρχεται από τον αξιόπιστο πλέον Jon Prosser. Επιπλέον ο Max Weinbach του XDA-Developer επιβεβαιώσε αυτά τα νέα τονίζοντας πως έχει λάβει ένα email που επιβεβαιώνει αυτή την αλλαγή και πρόσθεσε ότι στο ίδιο αναγραφόταν πως η Apple θα μετονομάσει και το iPhone σε Apple Phone.

    Σίγουρα μια μετονομασία του iPhone είναι τεράστια είδηση και μια μεγάλη αλλαγή του branding που μας κάνει να είμαστε σαφώς πιο σκεπτικοί για μια τέτοια απόφαση της Apple.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.