18.6 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο Elon Musk συγκρίνει τον φόρο App Store της Apple με το να έχει χρέωση 30% για τη χρήση του διαδικτύου

    Ο άνθρωπος που τον τελευταίο καιρό έχει τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του, ο Elon Musk, τουιτάρει όσο περισσότερο μπορεί τις τελευταίες εβδομάδες – και μπορεί να σχετίζεται με τη συμφωνία του να αγοράσει το Twitter. Στο τελευταίο του tweet, ο Musk επιτίθεται για άλλη μια φορά στις χρεώσεις του App Store της Apple στους προγραμματιστές. Αυτή τη φορά, το συγκρίνει με το να έχει έναν “φόρο 30% στο διαδίκτυο”.

    Apple’s store is like having a 30% tax on the Internet. Definitely not ok.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Elon Musk καθιστά σαφές ότι τα τέλη του App Store αποτελούν πρόβλημα κατά τη γνώμη του. Τον Ιούλιο του 2021, το χαρακτήρισε «de facto παγκόσμιο φόρο στο διαδίκτυο». Εκείνη την εποχή, ο Musk επιβεβαίωσε την θέση της Epic Games για το αν η Apple θα πρέπει να ανοίξει το App Store της για να προσφέρει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής για ψηφιακά αγαθά ή να επιτρέψει στους χρήστες να επιλέξουν από διαφορετικά καταστήματα.

    Λίγες ημέρες αργότερα, επέκρινε για άλλη μια φορά την Apple για τον “περιφραγμένο κήπο” της κατά τη διάρκεια μιας κλήσης κερδών. Ο Musk ρωτήθηκε για τα σχέδια της Tesla να ανοίξει το πολυπόθητο δίκτυο φόρτισης σε τρίτους. Στη συνέχεια, εξήγησε ότι στόχος της εταιρείας δεν είναι να δημιουργήσει έναν «περιφραγμένο κήπο» αλλά μάλλον να «υποστηρίξει την έλευση της βιώσιμης ενέργειας».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.