23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Ο Elon Musk μπορεί να δημιουργήσει ανταγωνιστή για τα iPhone και Android εάν το Twitter βγει εκτός App Store

    Οι φήμες για ένα τηλέφωνο Tesla επιμένουν εδώ και αρκετό καιρό – αλλά ως εκεί. Ωστόσο, για πρώτη φορά, ο Musk παραδέχτηκε στο Twitter ότι θα σκεφτόταν να δημιουργήσει έναν ανταγωνιστή για τις συσκευές Apple και Android, εάν οι εταιρείες αναλάβουν δράση εναντίον της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που απέκτησε πρόσφατα.

    Ο Musk έκανε κάποιες αμφιλεγόμενες αλλαγές από τότε που ολοκληρώθηκε η συμφωνία του για την αγορά του Twitter, με αποτέλεσμα ορισμένοι διαφημιστές να δουν την πλατφόρμα ως ένα μέρος υψηλού κινδύνου για προώθηση. Πιο πρόσφατα, μοιράστηκε τα σχέδιά του για μαζική αμνηστία για λογαριασμούς που έχουν τεθεί σε αναστολή μετά το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης στο Twitter. Διεξήγαγε μια παρόμοια δημοσκόπηση με τους οπαδούς του προτού επιβεβαιώσει ότι η πλατφόρμα θα επαναφέρει τον πρώην πρόεδρο Trump.

    Είναι πιθανό η στάση του Musk για την «απελευθέρωση του ελεύθερου λόγου» να οδηγήσει το Twitter να παραβιάσει τις αντίστοιχες οδηγίες για τις αγορές εφαρμογών. Αυτή η χαοτική στρατηγική για τη λειτουργία της πλατφόρμας οδήγησε ορισμένους στο ερώτημα εάν η Apple ή η Google θα έβγαζαν εκτός το Twitter από τις αντίστοιχες αγορές εφαρμογών τους. Δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι οι γίγαντες της κινητής τηλεφωνίας έχουν πραγματικά σκεφτεί να κάνουν αυτή την κίνηση, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Elon να απαντήσει σε ένα tweet και να δηλώσει ότι, αν δεν υπήρχε άλλη επιλογή, θα έφτιαχνε το δικό του τηλέφωνο. Δεν είναι επίσης η πρώτη φορά που μιλάει αρνητικά για τις εταιρείες, έχοντας προηγουμένως παραπονεθεί για τις υψηλές αμοιβές τους.

    Ένα “Tesla Pi Phone” ήταν εδώ και πολύ καιρό μια ασαφής, αβάσιμη φήμη, αλλά φαίνεται ότι η εξαγορά του Twitter από τον Musk μπορεί να είναι το πράγμα που θα ωθήσει τελικά τον ιδρυτή και θα τον οδηγήσει στη δημιουργία μιας κινητής συσκευής. Δεν είναι τόσο τραβηγμένο. Η Tesla έχει τη δική της τεχνολογία τσιπ, πλατφόρμα λογισμικού με παιχνίδια και εφαρμογές και πάνω από ένα εκατομμύριο πελάτες που χρησιμοποιούν tablet Linux OS με πολύ μοντέρνο περιβάλλον εργασίας χρήστη.

    Ακόμα κι αν η Apple και η Google αναλάμβαναν ταυτόχρονα, αποφασιστικά μέτρα κατά του Twitter ως πλατφόρμα, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα APK για λήψη από τους χρήστες στο Android εκτός του Google Play Store. Είναι λίγο πιο περίπλοκο να εγκαταστήσετε εφαρμογές εκτός App Store στο iOS, αλλά είναι δυνατό – και η εγκατάσταση ενός προσαρμοσμένου προφίλ είναι ένα πολύ χαμηλότερο εμπόδιο εισόδου από την πλήρη εναλλαγή τηλεφώνων. Επίσης, δεν είναι ότι δεν θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Twitter μέσω του προγράμματος περιήγησης του τηλεφώνου σας – δεν είναι απαραίτητη μια εγγενής εφαρμογή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.