20.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ο Craig Federighi και ο Greg Joswiak συζητούν για το USB-C στο iPhone, το iMessage στο Android, την έλλειψη αριθμομηχανής στο iPadOS, τον ρυθμό καινοτομίας και πολλά άλλα

    Στην εκδήλωση Tech Live της Wall Street Journal, ο Craig Federighi και ο Greg Joswiak της Apple μίλησαν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του USB-C στο iPhone, γιατί το iPadOS εξακολουθεί να στερείται μια εφαρμογή αριθμομηχανής, το iMessage στο Android και πολλά άλλα.

    Η ΕΕ αναγκάζει όλες τις καταναλωτικές ηλεκτρονικές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και AirPods, να μεταφερθούν σε USB-C έως το τέλος του 2024. Ο νέος κανόνας θα επηρεάσει άμεσα την Apple, η οποία εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την υποδοχή Lightning στο iPhone και τα AirPods. Μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση, ο Joswiak, γνωστός και ως Joz, είπε ότι η Apple «θα πρέπει να συμμορφωθεί» με τον νέο κανόνα, επιβεβαιώνοντας έμμεσα ότι το iPhone θα μεταβεί σε USB-C στο μέλλον. Οι αναφορές δείχνουν ότι η Apple δοκιμάζει το USB-C σε μοντέλα iPhone 15, που προορίζονται να κυκλοφορήσουν το επόμενο φθινόπωρο.

    Οι Federighi και Joz μίλησαν για τον ρυθμό της καινοτομίας στο iPhone, συμπεριλαμβανομένου του εάν τα smartphone έχουν γίνει βαρετά ή όχι και εάν το iPhone χρειάζεται ενημέρωση κάθε χρόνο. «Οι άνθρωποι είναι πολύ ενθουσιασμένοι με τα νέα iPhone», είπε ο Joz, αναφερόμενος σε νέα χαρακτηριστικά του iPhone 14 Pro, συμπεριλαμβανομένης της νέας κάμερας 48MP και του Dynamic Island. «Έχουμε πάντα ένα σωρό πράγματα που πρέπει να παρουσιάσουμε και να εισάγουμε σε αυτά», είπε ο Federighi. «Δουλεύουμε πάνω σε πράγματα για χρόνια και χρόνια, και υπάρχει μια σειρά πραγμάτων που πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν καλύτερα τους πελάτες μας».

    Μιλώντας για το γιατί το iPadOS εξακολουθεί να στερείται εγγενούς εφαρμογής αριθμομηχανής, ο Joz είπε, “υπάρχουν πάρα πολλές τέτοιες εφαρμογές. Πηγαίνετε στο App Store”. «Χρησιμοποιώ εφαρμογές τρίτων», συνέχισε όταν πιέστηκε από την Joanna Stern της Wall Street Journal για το τι κάνουν τα δύο στελέχη όταν θέλουν να υπολογίσουν κάτι στο iPad τους.

    Οι Federighi και Joz ρωτήθηκαν επίσης για την έλλειψη iMessage στο Android και το σκεπτικό της Apple πίσω από τη διατήρηση του iMessage αποκλειστικά σε συσκευές Apple. Ο Federighi ρωτήθηκε σχετικά με ένα email που έστειλε το 2013, όπου είπε: “Ανησυχώ ότι το iMessage στο Android θα χρησιμεύσει απλώς για να αφαιρέσει [ένα] εμπόδιο στις οικογένειες iPhone που δίνουν στα παιδιά τους τηλέφωνα Android”.

    «Δεν γνωρίζω να έχει σταλεί αυτό τελικά το email», είπε αστειευόμενος ο Federighi απαντώντας στην ερώτηση. «Αν πρόκειται να εισέλθουμε σε μια αγορά και να ακολουθήσουμε το δρόμο της δημιουργίας μιας εφαρμογής, πρέπει να είμαστε σε αυτήν με τρόπο που θα κάνει τη διαφορά, ότι θα έχουμε πολλούς πελάτες και θα έχουμε μια άριστη εμπειρία δημιουργήσει για αυτούς», είπε ο Federighi.

    «Αν στέλναμε απλώς μια εφαρμογή που πραγματικά δεν είχε μεγάλη αποδοχή χρηστών σε άλλες πλατφόρμες, αυτό που θα συνόδευε μια τέτοια ενέργεια είναι ότι θα μας εμπόδιζε να καινοτομούμε με όλους τους τρόπους που θέλουμε να καινοτομούμε στα μηνύματα για τους πελάτες μας», εξήγησε ο Federighi. Το iMessage στο Android φαινόταν σαν ένα «που δεν είχε αξία για την Apple» που «δεν επρόκειτο να εξυπηρετήσει τον κόσμο», κατέληξε.

    Μπορείτε να δείτε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα αυτή συνομιλία παρακάτω:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.