17.4 C
Athens
Friday, May 10, 2024
More

    Ο Apple CFO Luca Maestri και ο Jony Ive είναι υποψήφιοι για την θέση του CEO στην Ferrari

    Ο Apple CFO Luca Maestri και ο πρώην υπεύθυνος σχεδιασμού της Apple Jony Ive φέρονται ως 2 υποψήφιοι για την θέση του CEO στην Ferrari. Όπως αναφέρει το Reuters, ο τωρινός Ferrari CEO Louis Camilleri δήλωσε απρόσμενα την παραίτηση του η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.

    Η ανακοίνωση του Camilleri έκανε λόγο πως η απόφαση αυτή πάρθηκε για προσωπικούς λόγους χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες. Ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας John Eklann θα αναλάβει προσωρινά τον ρόλο του CEO μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης του Camilleri.

    Εκπρόσωπος της F1 αρνήθηκε τις φήμες πως ο πρώην υπεύθυνος της ομάδας αγώνων της Ferrari Stefano Domenicali θα αναλάβει τον ρόλο του CEO στην εταιρεία μιας και ο ίδιος φαίνεται να θέλει να αναλάβει τα καθήκοντα της F1 ως CEO την 1η Ιανουαρίου όπως είχε προγραμματιστεί.

    Ιταλικά μέσα αναφέρουν και ως υποψήφιο τον CEO της Vodafone Vittorio Colao με το Reuters όμως να αναφέρει πως κάτι τέτοιο δεν έχει καμία βάση.

    Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι πως δύο υψηλόβαθμα στελέχη με στενές επαφές στην Apple είναι υποψήφιοι για αυτό τον ρόλο. Έτσι το δημοσίευμα κάνει λόγο πως ο τωρινός CFO της Apple Luca Maestri καθώς και ο πρώην υπεύθυνους σχεδιασμού της εταιρείας Jony Ive μπορεί να γίνουν CEO στην Ferrari.

    O Maestri υπηρετεί την Apple ως CFO από το 2014 και έπειτα ενώ προηγούμενος ήταν αντιπρόεδρος της εταιρείας στον τομέα των οικονομικών. Ο Ive δε αποχώρησε από την Apple το 2019 μετά από 30 χρόνια ισχυρής παρουσίασης του στην εταιρεία και στον τομέα του σχεδιασμού.

    Ο Ive εν συνεχεία δημιούργησε την δική του εταιρεία σχεδιασμού με την ονομασία LoveFrom. Η Apple είναι πελάτης της LoveFrom αλλά σε τι βαθμό επεκτείνεται η σχέση αυτή κανείς δεν γνωρίζει. Η Airbnb επίσης πρόσφατα ανακοίνωσε ένα πολλών χρόνων συμβόλαιο συνεργασίας με τον Jony Ive και την LoveFrom εταιρεία του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.