18 C
Athens
Wednesday, May 8, 2024
More

    Ο χάρτης πορείας της Intel που διέρρευσε αποκαλύπτει πιο αποτελεσματικό chip από το M1 Pro και Max που θα κυκλοφορήσει όμως μέσα σε δύο χρόνια

    Ένας χάρτης προγραμματισμού που διέρρευσε από την Intel υποδηλώνει ότι η εταιρεία αναπτύσσει μια νέα σειρά CPU που στοχεύει σε καλύτερη απόδοση σε σύγκριση με το MacBook Pro 14 ιντσών της Apple με τα τσιπ M1 Pro και M1 Max και που θα γίνει διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024. Κοινώς θα χρειαστεί 2 χρόνια η Intel για να παρουσιάσει κάτι καλύτερο στον τομέα των επεξεργαστών από ότι έχει σήμερα στην αγορά η Apple.

    Ο χάρτης της Intel, που διέρρευσε αρχικά από το AdoredTV και ερμηνεύτηκε από την Wccftech, δηλώνει ρητά ότι η Intel θέλει να ανταγωνιστεί το MacBook Pro 14 ιντσών της Apple με τη σειρά Arrow Lake. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό αυτό, οι επεξεργαστές Arrow Lake 15ης γενιάς της Intel θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να κυκλοφορήσουν μέχρι τα τέλη του 2023 ή τις αρχές του 2024 με προτεραιότητα την παροχή υψηλής απόδοσης με χρήση ελάχιστης ενέργειας.

    Επίσης γίνεται αναφορά πως η Intel θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία 3nm της TSMC. Η Apple χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή τη διαδικασία των 5nm για τα τελευταία της τσιπ και αναμένεται να υιοθετήσει την αρχιτεκτονική των τσιπ 3nm το 2023 με τον επεξεργαστή “M3” και τον επεξεργαστή A15 στην επερχόμενη iPhone 15 σειρά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.