17.1 C
Athens
Sunday, April 28, 2024
More

    Ο επικεφαλής της ΕΕ επικρίνει την Apple επειδή επιλέγει πρόστιμα αντί για συμμόρφωση

    Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής EVP και ανταγωνισμού Margrethe Vestager επέκρινε την απόφαση της Apple να επιλέξει την πληρωμή προστίμων αντί της συμμόρφωσης με τους νέους ολλανδικούς νόμους για το app store, σε ομιλία της αυτή την εβδομάδα.

    Μιλώντας στο Berkeley την Τρίτη, η Vestager υποστήριξε τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές της ΕΕ δηλώνοντας «αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα ότι μια χούφτα βασικές πλατφόρμες λειτουργούν πλέον ως φύλακες σε ένα μεγάλο μέρος του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών αγορών». Είπε ότι, ενώ οι λεπτομέρειες εξακολουθούν να ολοκληρώνονται, η «αποτελεσματική επιβολή» και οι επαρκείς πόροι θα είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης.

    Στη συνέχεια ανέφερε την απάντηση της Apple στους νέους νόμους δηλώνοντας: «Όπως καταλαβαίνουμε, η Apple προτιμά ουσιαστικά να πληρώνει περιοδικά πρόστιμα, αντί να συμμορφώνεται με απόφαση της Ολλανδικής Αρχής Ανταγωνισμού σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις πρόσβασης τρίτων στο App Store.».

    Η Apple έλαβε το τρίτο της πρόστιμο 5 εκατομμυρίων δολαρίων+ αυτή την εβδομάδα επειδή οι ολλανδικές αρχές ανταγωνισμού δεν είναι ικανοποιημένες με τα σχέδια της Apple να τηρήσει τους νέους νόμους στη χώρα που θα αλλάξουν σημαντικά το App Store σε συσκευές όπως το iPhone 13.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.