Friday, May 17, 2024

Ο φακός περισκοπίου σε iPhone πιο κοντά στην πραγματικότητα, καθώς η Apple επενδύει σε κατασκευαστή κάμερας

Το iPhone μπορεί τελικά να λάβει έναν φακό περισκοπίου. Η Jahwa Electronics ανακοίνωσε τα σχέδιά της αυτή την εβδομάδα να δαπανήσει 191 δισεκατομμύρια γουόν σε νέες εγκαταστάσεις για την παραγωγή νέων μοντέλων. Η Jahwa, προμηθευτής των εξαρτημάτων σταθεροποίησης οπτικής εικόνας (OIS), προμηθεύει επί του παρόντος τους OIS για τη σειρά Galaxy S22 της Samsung.

Η Apple επισκέφτηκε το εργοστάσιο μονάδων OIS της Jahwa Electronics στη Νότια Κορέα στις αρχές του περασμένου έτους. Σύμφωνα με την Th Elec, ένα σχέδιο αυτού του ποσού πιθανότατα σημαίνει ότι η Jahwa Electronics εξασφάλισε έναν νέο πελάτη – την Apple. Το άρθρο αναφέρει επίσης ότι ο προμηθευτής θα αρχίσει να παρέχει ενεργοποιητές OIS στην Apple από τις νέες εγκαταστάσεις της το επόμενο έτος.

Οι νέες εγκαταστάσεις είναι πιθανό να παρέχουν εξαρτήματα αποκλειστικά για το iPhone, καθώς η Apple απαιτεί από τους προμηθευτές της να κατασκευάσουν γραμμές παραγωγής αποκλειστικά για την εταιρεία. Αυτοί οι ενεργοποιητές OIS πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για τον τηλεφακό στα iPhones. Ο προμηθευτής θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τη Samsung στις εγκαταστάσεις της στο Cheongju, στη Νότια Κορέα και το Βιετνάμ.

Η TheElec σημείωσε το προηγούμενο έτος ότι αυτά τα εξαρτήματα οδηγούν σε ένα σύστημα κάμερας περισκοπίου χρησιμοποιώντας μια αντίστοιχη τεχνολογία αναδίπλωσης – Folded zoom. “Το Folded zoom χρησιμοποιεί [ένα] πρίσμα για να κάνει κάμψη στο φως πριν φτάσει στον αισθητήρα εικόνας… κάτι σαν ένας περισκοπικός τηλεφακός.”

Οι φήμες ότι το iPhone θα ενσωμάτωνε έναν φακό περισκοπίου ξεκίνησαν με το iPhone 13. Ενώ αυτό δεν έχει ακόμη καρποφορήσει, η έλευση ενός φακού περισκοπίου μπορεί να είναι όμως ακόμα πολύ μακριά. Σε ένα σημείωμα επενδυτών που είδε το 9to5Mac τον Δεκέμβριο, ο διάσημος αναλυτής Ming-Chi Kuo προέβλεψε ότι ο φακός περισκοπίου θα έρθει στο iPhone 15 το 2023.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.