23 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple κατηγορεί την Meta για τεράστια υποκρισία σχετικά με 50% προμήθειας του περιεχομένου στο metaverse

    Η Apple κατηγόρησε την Meta για τεράστια υποκρισία εξαιτίας του γεγονότος ότι θα ζητήσει προμήθεια σχεδόν 50% για τις ψηφιακές συναλλαγές στο metaverse την στιγμή που έχει επικρίνει την Apple για την δική της προμήθεια του 30% που λαμβάνει από τους προγραμματιστές στο App Store.

    Ακόμη και πριν έρθει η νέα Meta ονομασία, ο CEO Mark Zuckerberg άσκησε δημόσια έντονη κριτική στην Apple για το 30% της προμήθειας επί των αγορών του App Store (που στην πραγματικότητα είναι 15% για τους περισσότερους προγραμματιστές). Πέρυσι, για παράδειγμα είχε τονίσει ο ίδιος:

    “Για να βοηθήσουμε περισσότερους δημιουργούς να βγάλουν κέρδος από τις πλατφόρμες μας, θα διατηρήσουμε τις διαδικτυακές συνδρομές, τις συνδρομές θαυμαστών, τα σήματα και τα επερχόμενα ανεξάρτητα προϊόντα ειδήσεων δωρεάν για τους δημιουργούς μέχρι το 2023. Και όταν εισαγάγουμε ένα μερίδιο εσόδων, θα είναι λιγότερο από το 30% που η Apple για παράδειγμα ζητάει”

    Ωστόσο, μάθαμε χθες ότι η εταιρεία σχεδιάζει να λάβει έως και το 47,5% προμήθεια για τα ψηφιακά στοιχεία ψ που πωλούνται στην πλατφόρμα VR Horizon Worlds.

    Το MarketWatch αναφέρει πως ο Fred Sainz της Apple αποφάσισε πλέον να επιτεθεί στην Meta.

    “Η Meta έχει επανειλημμένα στοχεύσει την Apple για τη χρέωση στους προγραμματιστές προμήθειας 30% για αγορές εντός εφαρμογής στο App Store – και έχει χρησιμοποιήσει μικρές επιχειρήσεις και δημιουργούς ως αποδιοπομπαίο τράγο σε κάθε στροφή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Apple Fred Sainz σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο MarketWatch. “Τώρα — η Meta επιδιώκει να χρεώσει τους ίδιους δημιουργούς σημαντικά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Η ανακοίνωση αυτή αποκαλύπτει την τεράστια υποκρισία της Meta.”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.