16.1 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η λειτουργία App Transparency της Apple εκτιμάται ότι θα κοστίσει στην Facebook άλλα 13 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022

    Σχεδόν πριν από ένα χρόνο, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 14.5. Παράλληλα με τη δυνατότητα να ξεκλειδώσετε το iPhone με ένα Apple Watch ενώ φοράτε μάσκα και νέα emojis, η εταιρεία έφερε επίσης στη ζωή μας την αμφιλεγόμενη λειτουργία Διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών – App Transparency. Δώδεκα μήνες μετά, μια νέα έκθεση δείχνει πώς η λειτουργία αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει τα έσοδα από το Facebook, το Twitter, το Snap και το YouTube το 2022.

    Σύμφωνα με μια έκθεση της Lotame, τα έσοδα των μεγάλων τεχνολογικών πλατφορμών θα μπορούσαν να μειωθούν κατά σχεδόν 16 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της διαφάνειας παρακολούθησης εφαρμογών της Apple. Για όσους δεν θυμούνται, η λειτουργία αυτής της Apple απαιτεί οι εφαρμογές να ζητούν άδεια από τους χρήστες για να τους παρακολουθούν και να μεταφέρουν δεδομένα τους σε άλλες εφαρμογές και ιστότοπους.

    Για παράδειγμα, όταν ανοίγετε την εφαρμογή Facebook, θα δείτε μια ερώτηση που αναφέρει ότι η εφαρμογή θα ήθελε να σας παρακολουθεί σε άλλες εφαρμογές και υπηρεσίες. Θα υπάρχουν δύο επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: “Ζητήστε από την εφαρμογή να μην παρακολουθεί” ή “Να επιτρέπεται”.

    Μιλώντας για το Facebook, η έκθεση της Lotame δείχνει ότι η εταιρεία του Zuckerberg θα δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα καθώς οι αλλαγές στην προστασία της ιδιωτικής ζωής θα της κοστίσουν έσοδα 12,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Όπως μπορείτε να δείτε στα παραπάνω δεδομένα, το Snapchat, το Facebook, το Twitter και το YouTube εξακολουθούν να έχουν μια τεράστια ευκαιρία να συνεχίσουν να αυξάνονται, αν και η διαφάνεια παρακολούθησης εφαρμογών της Apple θα επηρεάσει τα έσοδά τους. Είναι εντυπωσιακό ότι από την απώλεια των 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το Facebook θα πληγεί με το 81% αυτού.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.