17 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ο μυστηριώδης «Προσαρμογέας δικτύου» της Apple που βρέθηκε στην αρχειοθέτηση της FCC είναι πιθανόν μόνο για εσωτερική χρήση

    Η Apple νωρίτερα φέτος έστειλε έναν “Προσαρμογέα Δικτύου” στην FCC για έγκριση, και άμεσα δημιουργήθηκε το ερωτηματικό για το αν θα μπορούσε να είναι διάδοχος του AirPort ή κάποιου άλλου μη ανακοινωθέν προϊόντος δικτύωσης για καταναλωτική χρήση.

    Κάθε φορά που μια εταιρεία σχεδιάζει μια συσκευή για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες που χρησιμοποιεί ραδιοσυχνότητες όπως Bluetooth ή Wi-Fi, πρέπει να λάβει έγκριση από την FCC. Σύμφωνα με έγγραφα που κοινοποίησε η FCC, η Apple έστειλε έναν “Προσαρμογέα δικτύου” με αριθμό μοντέλου A2657 στην υπηρεσία στις 22 Ιανουαρίου, με την ακόλουθη περιγραφή.

    A2657 is a network adapter. It has an integral battery, two gigabit ethernet ports, USB-C connector and antenna. The device supports IEEE 802.11b/g/n radio, Bluetooth radio, and NFC. The network adapter comes with 32 GB memory storage and 1.5 GB RAM.

    The device is intended to be connected to a host computer and receive its power through a USB-A port during normal use.

    Τα έγγραφα υποδηλώνουν ότι η συσκευή εκτελεί υλικολογισμικό “19F47”, το οποίο ταιριάζει με μια πρώιμη εσωτερική έκδοση του iOS 15.5, υποδηλώνοντας ότι τροφοδοτείται από επεξεργαστή της Apple. Η FCC δοκίμασε τη συσκευή συνδέοντάς την σε iMac, αλλά εκτός από αυτό, δεν δίνονται άλλες λεπτομέρειες και η Apple έχει ζητήσει μια συμφωνία μη αποκάλυψης που θα ισχύει μέχρι τον Νοέμβριο του 2022.

    Η κατάθεση δεν περιλαμβάνει επίσης εικόνες της συσκευής, αλλά υπάρχουν ορισμένα ενδεικτικά σημάδια στην περιγραφή ότι είναι απίθανο να σχετίζεται με ένα προσεχές καταναλωτικό προϊόν.

    Αρχικά, η συσκευή φαίνεται να μην υποστηρίζει το πρότυπο ασύρματης δικτύωσης 802.11ac. Γνωστό και ως Wi-Fi 5, το 802.11ac ανακοινώθηκε το 2014 και αντικαταστάθηκε από το Wi-Fi 6, το οποίο υποστηρίζεται ήδη σε νεότερα iPhone, iPad και MacBook.

    Δεύτερον, η συσκευή χρησιμοποιεί μόνο τη ζώνη Wi-Fi 2,4 GHz, ενώ οι περισσότεροι σύγχρονοι εμπορικοί δρομολογητές και καταναλωτικές συσκευές Apple υποστηρίζουν ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz, με το φάσμα 5 GHz να προσφέρει συνήθως την καλύτερη απόδοση. Για παράδειγμα, το AirPort Extreme έκτης γενιάς λειτουργούσε και στις ζώνες 2,4 GHz και 5 GHz.

    Τέλος, η συσκευή «προορίζεται να λαμβάνει την ισχύ της μέσω μιας θύρας USB-A κατά την κανονική χρήση». Η Apple έχει αντικαταστήσει το USB-A με συνδεσιμότητα USB-C σε όλα τα MacBook και iMac της και η ιδέα ότι θα κυκλοφορούσε μια συσκευή με μια παλαιού τύπου θύρα ως κύρια υποδοχή δεν είναι ρεαλιστική.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.