13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla Elon Musk αγοράζει μερίδιο κοντά στο 10% του Twitter

    Μια νέα κατάθεση της SEC αποκάλυψε ότι ο Elon Musk, πιο γνωστός ως Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX, επένδυσε σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια στο Twitter και τώρα κατέχει σχεδόν το 10% της πλατφόρμας κοινωνικών μέσων.

    Ο Musk, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, δεν έχει πολλές επενδύσεις.

    Ενώ οι περισσότεροι δισεκατομμυριούχοι έχουν τα περισσότερα από τα περιουσιακά τους στοιχεία συνδεδεμένα με μία μόνο εταιρεία, όπως ο Jeff Bezos με την Amazon και ο Mark Zuckerberg με το Meta (Facebook), τείνουν επίσης να έχουν ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο μετοχών αξίας τουλάχιστον μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων.

    Από την άλλη, ο Musk πάντα ισχυριζόταν ότι το μόνο κεφάλαιο που κατέχει είναι της Tesla, μιας εταιρείας που ηγείται και είναι συνιδρυτής. Έχει επίσης μερικές ιδιωτικές επενδύσεις, αλλά πάντα σε εταιρείες στις οποίες εμπλέκεται άμεσα, όπως η SpaceX, η Boring Company και η Neuralink.

    Ο Musk αγόρασε 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αξίζουν περίπου 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια από το κλείσιμο της Παρασκευής ή περίπου το 9,2% ολόκληρης της εταιρείας.

    Η επένδυση του Musk στην πλατφόρμα κοινωνικών μέσων έρχεται λίγες ημέρες μετά από αρκετά σχόλια του που υποδήλωναν ότι το Twitter απομακρύνεται από την ελευθερία του λόγου:

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.