18.3 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Αυτή ήταν η αντίδραση του Steve Jobs όταν του παρουσίασαν για πρώτη φορά το FaceTime

    Πριν από μια δεκαετία, η Apple ξεκίνησε το FaceTime (2010) και το iMessage (2011). Και τα δύο αυτά προϊόντα έγιναν, με τον καιρό, ένα σημαντικό μέρος του οικοσυστήματος της εταιρείας. Σε μια συνέντευξη podcast, ο Justin Santamaria, πρώην επικεφαλής μηχανικός της Apple στο iPhone, μιλάει για τη δημιουργία τόσο αυτών των προϊόντων όσο και πολλά άλλα.

    Ο Santamaria εντάχθηκε στην Apple το 2003 ως μηχανικός κατασκευής. Εργάστηκε σε έργα εσωτερικής ανάπτυξης σχετικά με την αυτοματοποίηση του συστήματος κατασκευής, στη συνέχεια έγινε μέλος της ομάδας που κυκλοφόρησε λογισμικό επικοινωνιών iChat για Mac OS X.

    Μέχρι το 2009, ήταν μηχανικός διευθυντής της ομάδας που ήταν υπεύθυνη για το περιβάλλον εργασίας χρήστη και τη λειτουργικότητα των εφαρμογών Phone, Messages και FaceTime σε iPhone, iPod και iPad.

    Σε ένα μέρος της συνέντευξης του, θυμήθηκε όταν έδειξε στον Steve Jobs το πρώτο demo του FaceTime.

    “Ήμουν στο γραφείο του αφεντικού μου με μια ομάδα… και κάποιος ήταν σε άλλο γραφείο, και κάποιος ήταν σε άλλο γραφείο. Χρησιμοποιούσαμε τέσσερις υπολογιστές για την υλοποίηση, και θυμάμαι ότι μου έδωσαν οδηγίες ότι όταν και να συνέβαινε να προσποιούμουν ότι όλα πάνε καλά. Είναι λογισμικό beta, εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία, ξέρετε (…) όταν το FaceTime έκανε αυτόν τον ήχο “woom”, τότε ήταν που ήρθε σε 3D View, και θυμάμαι τον Steve να λέει, “Θεέ μου, θα κάνω το πλήθος να χεστούνε πάνω τους με αυτό”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.