23.2 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Το SOS έκτακτης ανάγκης στο iPhone έσωσε χρήστη σνόουμπορντ

    Ένας snowboarder έχει πιστώσει το iPhone για τη βοήθεια να σώσει τη ζωή του, με τη λειτουργία SOS έκτακτης ανάγκης που τον έφερε άμεσα σε επαφή με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μετά πτώση του.

    Ο ένθερμος σνόουμπορντ και προσωπικός γυμναστής Τιμ Μπλέικι έκανε σνόουμπορντ σε έναν παγετώνα κοντά στο Ζερμάτ της Ελβετίας τον Μάρτιο, αλλά αντιμετώπισε προβλήματα σε μια κατηφόρα. Στη μοιραία σόλο κάθοδο, περίπου στα 10.000 πόδια, έπεσε σε μια κρυμμένη ρωγμή στο χιόνι.

    Η πτώση του σταμάτησε πέντε μέτρα κάτω από μια εύθραυστη γέφυρα χιονιού, περιορίζοντας τις κινήσεις και τις ενέργειές του στην προσπάθειά του να ξεφύγει από τη δύσκολη θέση. Κατά τον έλεγχο του iPhone του για να καλέσει βοήθεια, είδε ότι το επίπεδο της μπαταρίας του ήταν μόλις 3%, δίνοντάς του περιορισμένες επιλογές για να πάρει βοήθεια, αναφέρει το 7 News.

    Αντιμετωπίζοντας και την ελάχιστη μπαταρία στην συσκευή του, θυμήθηκε ότι θα μπορούσε να καλέσει τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο iPhone χρησιμοποιώντας τη λειτουργία Έκτακτης Ανάγκης SOS, η οποία μπορεί επίσης να στείλει μηνύματα κειμένου της θέσης του iPhone σε επαφές έκτακτης ανάγκης, καθώς και σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

    Οι διασώστες έφτασαν σύντομα και έβγαλαν τον Μπλέικι από το κενό, πριν τον πάρουν στο νοσοκομείο για έναν τραυματισμένο αστράγαλο. Εκείνο το βράδυ, έφτασε στην πτήση του για Λονδίνο στην ώρα του.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.