18.6 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ο Elon Musk ολοκληρώνει την εξαγορά του Twitter ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, απολύει κορυφαία στελέχη και γίνεται CEO

    Ο Elon Musk ολοκλήρωσε την εξαγορά του Twitter με 44 δισεκατομμύρια δολάρια και τοποθέτησε τον εαυτό του ως Διευθύνων Σύμβουλο, λίγες ώρες πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την αγορά της επιχείρησης που είχε διαταχθεί από το δικαστήριο, σύμφωνα με πολλές αναφορές.

    Σε μια αναφορά στο λογότυπο του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Musk έγραψε στο Twitter «το πουλί ελευθερώθηκε», αφού φέρεται να απέλυσε πολλά ανώτατα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου, Parag Agrawal. Ο Musk νωρίτερα άλλαξε το βιογραφικό του στο Twitter σε “Chief Twit”.

    Άλλα ανώτερα στελέχη που εκδιώχθηκαν από τον Musk φέρεται να περιλαμβάνουν τον Ned Segal, οικονομικό διευθυντή, και τον Vijaya Gadde, επικεφαλής νομικής πολιτικής, εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

    Η οριστικοποιημένη συμφωνία κλείνει ένα χαοτικό έπος που ξεκίνησε με τον Musk να προσφέρεται αρχικά να αγοράσει το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια τον Απρίλιο – μια συμφωνία που το Twitter αποδέχτηκε – πριν ο Musk τον Μάιο θέσει την εξαγορά “προσωρινά σε αναμονή” λόγω διαφωνίας για τον αριθμό των ψεύτικων ή λογαριασμών spam που το Twitter ισχυρίστηκε ότι είχε.

    Τον Ιούλιο, ο Musk αποφάσισε ότι δεν ήθελε πλέον να αγοράσει το Twitter και προσπάθησε να ακυρώσει την αγορά. Το Twitter με τη σειρά του υπέβαλε μήνυση για να αναγκάσει τον Musk να συνεχίσει την πώληση. Μέχρι τον Οκτώβριο, ο Musk ανέστρεψε για άλλη μια φορά την πορεία του προτείνοντας μια αγορά στην αρχική τιμή.

    Οι απολύσεις στελεχών ακολούθησαν την είδηση ​​την περασμένη εβδομάδα ότι ο δισεκατομμυριούχος σχεδίαζε να μειώσει το προσωπικό του Twitter κατά 75% σε μια προσπάθεια να αποπληρώσει το χρέος της εταιρείας. Ο Musk αργότερα απέρριψε αυτές τις αναφορές, λέγοντας ότι δεν θα περικόψει αυτόν τον αριθμό εργαζομένων.

    Η προσοχή τώρα στρέφεται στη μελλοντική κατεύθυνση του Twitter και πώς τα σχέδια του Musk θα επηρεάσουν την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με περισσότερους από 230 εκατομμύρια χρήστες. «Ο λόγος που απέκτησα το Twitter είναι επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να έχουμε μια κοινή ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου ένα ευρύ φάσμα πεποιθήσεων μπορεί να συζητηθεί με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγουμε στη βία», είπε σε δήλωση που αναρτήθηκε. στον λογαριασμό του στο Twitter την Πέμπτη.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.