19.3 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Ο αισθητήρας θερμοκρασίας Apple Watch «υψηλής ακρίβειας» αποκαλύφθηκε από την υποβολή διπλώματος ευρεσιτεχνίας μόλις εβδομάδες πριν από την αποκάλυψη της σειράς 8

    Η Apple έχει λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για έναν αισθητήρα θερμοκρασίας κατάλληλο για το Apple Watch, λίγες εβδομάδες πριν η εταιρεία αποκαλύψει το Apple Watch Series 8 με δυνατότητες ανίχνευσης θερμοκρασίας σώματος.

    Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που εντοπίστηκε από το MyHealthyApple, κατατέθηκε στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών και φέρει τον τίτλο “Αισθητήρες θερμότητας σε ηλεκτρονικές συσκευές”. Ενώ η διατύπωση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας υποδηλώνει ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιαδήποτε συσκευή, η μόνη συσκευή που απεικονίζεται στις εικόνες του διπλώματος ευρεσιτεχνίας είναι ξεκάθαρα το Apple Watch, υπονοώντας ενδεχομένως ποια συγκεκριμένη εφαρμογή έχει στο μυαλό της η Apple για την τεχνολογία.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της Apple παρουσιάζει ένα περίβλημα ηλεκτρονικής συσκευής που περικλείει ένα σύστημα ανίχνευσης θερμοκρασίας που περιλαμβάνει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας και έναν αισθητήρα διαφορικής θερμοκρασίας. Το σύστημα λειτουργεί υπολογίζοντας τη διαφορά μεταξύ δύο άκρων ενός καθετήρα. Το ένα άκρο αγγίζει την επιφάνεια που πρόκειται να μετρηθεί, ενώ το άλλο συνδέεται με έναν αισθητήρα θερμοκρασίας. Η διαφορά στην τάση στα διαφορετικά άκρα του καθετήρα μπορεί στη συνέχεια να συσχετιστεί με μια διαφορική μέτρηση θερμοκρασίας.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo, η Apple αρχικά σκόπευε να προσφέρει μια λειτουργία μέτρησης της θερμοκρασίας του σώματος με τα μοντέλα Apple Watch Series 7, αλλά η εταιρεία εγκατέλειψε τα σχέδια όταν ο αλγόριθμος θερμοκρασίας σώματος που είχε αναπτύξει απέτυχε να καλύψει τις απαιτήσεις πριν η συσκευή εισέλθει στο φάση δοκιμών επικύρωσης μηχανικής (EVT) πέρυσι.

    Τα προβλήματα που αντιμετώπισε η Apple σχετικά με τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος υποτίθεται ότι σχετίζονται με το γεγονός ότι η θερμοκρασία του δέρματος ποικίλλει γρήγορα ανάλογα με το περιβάλλον και δεδομένου ότι ένα έξυπνο ρολόι δεν μπορεί να παρακολουθεί τη θερμοκρασία του πυρήνα του σώματος χρησιμοποιώντας υλικό, η λειτουργία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από έναν αλγόριθμο που παράγει ακριβή αποτελέσματα. Αυτό το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας καλύπτει μόνο τη ρύθμιση υλικού για ένα σύστημα ανίχνευσης θερμοκρασίας και όχι τον αλγόριθμο που απαιτείται για την παραγωγή ακριβών αποτελεσμάτων.

    Ενώ οι καταθέσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Apple δεν μπορούν να ληφθούν ως απτές αποδείξεις των ακριβών σχεδίων της εταιρείας, καθώς πολλές από τις πατέντες της δεν χρησιμοποιούνται ποτέ, δείχνουν τους τομείς έρευνας και ανάπτυξης της και μερικές φορές αποκαλύπτουν επικείμενα προϊόντα, όπως το AirTag.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.