18.6 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Ο ένοπλος που μπήκε στο Apple Store του Άμστερνταμ ήθελε 227 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα. Τι σχόλιο έκανε η Apple

    Ο ένοπλος του Apple Store του Άμστερνταμ που πήρε όμηρο χθες απαιτούσε την καταβολή λύτρων 200 εκατομμυρίων ευρώ (227 εκατομμύρια δολάρια) σε κρυπτονομίσματα. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα την ενημέρωση σε συνέντευξη τύπου σήμερα το πρωί.

    Η αστυνομία αποκάλυψε επίσης ότι ο ένοπλος χτυπήθηκε από περιπολικό κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, σύμφωνα το Fortune.

    Μια κατάσταση ομηρίας στο εμβληματικό κατάστημα λιανικής πώλησης της Apple Inc. στο Άμστερνταμ έληξε με τον ύποπτο να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα μετά από χτύπημα από περιπολικό.

    Ο ύποπτος, ένας 27χρονος κάτοικος του Άμστερνταμ, επικοινώνησε με τις αρχές κατά τη διάρκεια του συμβάντος και απαίτησε 200 εκατομμύρια ευρώ (227 εκατομμύρια δολάρια) σε κρυπτονομίσματα και μια ασφαλή έξοδο από το κατάστημα της Apple στην πολυσύχναστη πλατεία Leidseplein, δήλωσαν αξιωματούχοι της αστυνομίας του Άμστερνταμ σε συνέντευξη Τύπου νωρίς την Τετάρτη […]

    Ο ύποπτος είχε στην κατοχή του αυτόματο όπλο και πιστόλι και πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές, σύμφωνα με την αστυνομία.

    Εκτός από τον όμηρο που κρατούσε ο δράστης – ο οποίος δεν έχει ακόμη κατονομαστεί – η αστυνομία βρήκε άλλα τέσσερα άτομα κρυμμένα σε μια ντουλάπα μέσα στο κατάστημα. Διασώθηκαν με ασφάλεια, ενώ περίπου 70 άλλοι έχουν ήδη βγει από το κατάστημα σώοι.

    Η Apple σχετικά με αυτό το περιστατικό δήλωσε:

    “Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου για το εξαιρετικό έργο τους και την τρέχουσα έρευνά τους”, “Οι ομάδες και οι πελάτες μας ανέλαβαν ταχεία δράση και έδειξαν απίστευτη δύναμη και αποφασιστικότητα σήμερα, και είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξη και τη φροντίδα που έχουν δείξει ο ένας στον άλλον κάτω από τόσο δύσκολες συνθήκες”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.