18.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Ο άνθρωπος που ανέδειξε την παρακολούθηση συνομιλιών της Siri από τρίτους βγαίνει δημόσια και θέλει η Apple να έχει κυρώσεις για αυτό

    Ένα σοβαρό θέμα είχε κάνει την εμφάνιση του πριν κάποιο καιρό και ήθελε τις ιδιωτικές συνομιλίες καταναλωτών να τις ακούν εργαζόμενοι της Apple που δούλευαν πάνω στην βελτίωση της ψηφιακής βοηθού Siri.

    Ο άνθρωπος που αποκάλυψε αυτό έστειλε σήμερα γράμμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου σε αυτό ζητάει από την Apple να αναλάβει τις ευθύνες της και να υποστεί κυρώσεις για αυτή την αποτυχία στην ιδιωτικότητα των καταναλωτών της.

    Η ιστορία ξεκινάει πίσω τον Ιούλιο όταν η Guardian σε δημοσίευμα της ανέφερε πως η Apple χρησιμοποιούσε συμβασιούχους για να παρακολουθούν την διαδραστικότητα των χρηστών με την Siri. Κάποιες όμως ηχογραφήσεις έγιναν ολόκληρες με αποτέλεσμα αυτοί οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση σε ιδιωτικές συνομιλίες χρηστών.

    “Η αναφορά έκανε λόγο πως η Apple δεν εξηγεί ξεκάθαρα στους καταναλωτές πως ένα μικρό μέρος τον καταγεγραμμένων συνομιλιών μέσω της Sίri αποστέλλονται σε συμβασιούχους εργαζομένους έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα της ψηφιακής βοηθού της Apple. Υπήρχαν μάλιστα πολλές καταγραφές ιδιωτικών συνομιλιών μεταξύ γιατρών και ασθενών, οι για συμφωνίες επιχειρηματικές ακόμη και συνομιλίες με εγκληματική υπόσταση κάθε είδους που διέρρευσαν στους συμβασιούχους αυτούς ολόκληρες. Οι συνομιλίες αυτές συνοδεύονταν από δεδομένα χρηστών που έδειχνε την τοποθεσία τους και τα στοιχεία της επαφής τους.”

    Για μεγάλο διάστημα ο άνθρωπος που προχώρησε σε αυτή την αποκάλυψε παρέμεινε ανώνυμος. Η Apple αρχικά αμύνθηκε αυτών των κατηγοριών αλλά τελικά ζήτησε συγνώμη και το ακύρωσε συνολικά.

    Πλέον η Apple αναφέρει πως η καταγραφή αποσπασμάτων συνομιλιών της Siri γίνεται μόνο με την ενεργοποίηση αυτής της επιλογής από τον ίδιο τον χρήστη.

    Ο συμβασιούχος λοιπόν που έκανε τότε την αποκάλυψη σήμερα παρουσιάζεται δημόσια – το όνομα αυτού είναι Thomas le Bonniec. Αναφέρει πως το κάνει αυτό για να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός πως η Apple δεν αντιμετώπισε καμία απολύτως κύρωση η ποινή για αυτές τις διαρροές ιδιωτικών δεδομένων.

    Ο ίδιος στο γράμμα που απέστειλε στις αρχές της Ευρωπαϊκή Ένωσης αναφέρει:

    “Μου δημιουργεί έντονη ανησυχία που η Apple (και σίγουρα όχι μόνο η Apple) συνεχίζει να αγνοεί και να καταπατάει βασικά δικαιώματα και αρχές συλλέγοντας πολλά δεδομένα. Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες καταγράφουν δεδομένα χρηστών παρά το γεγονός πως στους Ευρωπαίους πολίτες έχει ειπωθεί πως έχουν την αυστηρότερη νομοθεσία που υπάρχει στον κόσμο για την προφύλαξη της ιδιωτικότητας τους. Η θέσπιση νόμων δεν είναι από μόνη της αρκετή πρέπει να γίνει και άσκηση τους ειδικά πάνω σε αυτούς που δεν συμμορφώνονται”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles