Saturday, May 18, 2024

Ορισμένες λειτουργίες του iOS 16 απαιτούν iPhone XS ή νεότερη συσκευή – διαβάστε αναλυτικά εδώ

Το iOS 16 θα υποστηρίζει τα iPhone 8, iPhone X και νεότερα μοντέλα. Ακόμα κι έτσι, δεν θα είναι διαθέσιμες όλες οι λειτουργίες σε παλαιότερα iPhone. Έχοντας αυτό υπόψη, συγκεντρώσαμε όλα τα χαρακτηριστικά που θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα iPhone XR και iPhone XS, όταν αυτό το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα είναι διαθέσιμο σε όλους τους χρήστες τη Δευτέρα.

Ορισμένες λειτουργίες του iOS 16 θα είναι διαθέσιμες μόνο σε iPhone με το τσιπ A12 Bionic ή νεότερο, τα οποία είναι iPhone XR, iPhone XS, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone SE (2η γενιά), iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 13, iPhone 13 Pro και iPhone SE (3ης γενιάς).

Ακολουθούν όλες οι λειτουργίες που έρχονται σε λίγα μόνο iPhone με iOS 16:

  • Ζωντανό κείμενο σε βίντεο: Το κείμενο είναι πλέον εντελώς διαδραστικό σε καρέ βίντεο σε παύση, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιείτε λειτουργίες όπως αντιγραφή και επικόλληση, αναζήτηση και Μετάφραση. Αυτή η δυνατότητα λειτουργεί σε Φωτογραφίες, Γρήγορη ματιά, Safari και άλλες εφαρμογές.
  • Γρήγορες ενέργειες σε Ζωντανό Κείμενο: Τα δεδομένα που εντοπίζονται σε φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να γίνουν με ένα μόνο πάτημα. Παρακολουθήστε πτήσεις ή ταχυδρομικέςαποστολές, μεταφράστε ξένες γλώσσες και μετατρέψτε νομίσματα.
  • Ανακαλύψτε τις δυνατότητες και τις εφαρμογές του Siri: Ανοίξτε μια εφαρμογή και ρωτήστε: “Hey Siri, τι μπορώ να κάνω εδώ;” ή μπορείτε να ρωτήσετε για μια συγκεκριμένη εφαρμογή λέγοντας, για παράδειγμα, “Hey Siri, τι μπορώ να κάνω με το iRobot;” Αυτή η λειτουργία είναι διαθέσιμη στα Γερμανικά (Γερμανία), Αγγλικά (Αυστραλία, Καναδάς, Ινδία, Η.Β., ΗΠΑ), Ισπανικά (Μεξικό, Ισπανία, ΗΠΑ), Γαλλικά (Γαλλία), Ιαπωνικά (Ιαπωνία), Κινεζικά Μανδαρινικά (ηπειρωτική Κίνα) και Καντονέζικα (Χονγκ Κονγκ).
  • Ολοκαίνουργια εμπειρία Υπαγόρευσης: Μπορείτε να μετακινηθείτε ομαλά μεταξύ φωνής και αφής στο iOS 16. Πληκτρολογήστε με το πληκτρολόγιο, πατήστε στο πεδίο κειμένου, μετακινήστε τον κέρσορα και εισαγάγετε προτάσεις QuickType, όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να σταματήσετε την Υπαγόρευση.
  • Προσθήκη φαρμάκων χρησιμοποιώντας την κάμερα iPhone: Μπορείτε να προσθέσετε γρήγορα φάρμακα χρησιμοποιώντας την κάμερα iPhone XR/XS στο iOS 16. Απλώς τοποθετήστε την ετικέτα του φαρμάκου στο πλαίσιο και θα δείτε αποτελέσματα για το όνομα, τη δύναμη και τη μορφή του φαρμάκου.
  • Αναζήτηση εικόνων σε περισσότερες εφαρμογές: Με το iOS 16, το Spotlight χρησιμοποιεί πληροφορίες από εικόνες σε Μηνύματα, Σημειώσεις και Αρχεία για να ενεργοποιήσει την αναζήτηση κατά τοποθεσίες, άτομα, σκηνές ή ακόμα και πράγματα στις εικόνες, όπως κείμενο, σκύλο κ.λπ.
  • Βελτιώσεις Visual Look Up: Σηκώστε το θέμα από μια εικόνα ή απομονώστε το θέμα αφαιρώντας το φόντο. Αυτό λειτουργεί σε Φωτογραφίες, Στιγμιότυπο οθόνης, Γρήγορη ματιά, Safari και άλλα.
  • Ταπετσαρία Αστρονομίας: Με το iOS 16 beta 2, η Apple διέθεσε τις ταπετσαρίες Astronomy για χρήστες iPhone XR και iPhone XS.

Λειτουργίες iOS 16 για iPhone 11 και μεταγενέστερες εκδόσεις

  • Ζωντανοί υπότιτλοι: Οι μεταγραφές δημιουργούνται αυτόματα σε πραγματικό χρόνο για χρήστες που πάσχουν από κόφωση ή προβλήματα ακοής, ώστε να μπορούν να ακολουθούν πιο εύκολα συνομιλίες, ήχο και βίντεο. Απαιτεί iPhone 11, iPad με τσιπ A12 Bionic ή Mac με επεξεργαστή της Apple. Διατίθεται μόνο στα Αγγλικά (Καναδάς, ΗΠΑ).

iOS 16 χαρακτηριστικά αποκλειστικά σε μοντέλα iPhone 13

  • Θάμπωμα προσκηνίου σε φωτογραφίες πορτρέτου: Η λειτουργία πορτραίτου σάς επιτρέπει να θολώνετε αντικείμενα στο προσκήνιο μιας φωτογραφίας για ένα πιο ρεαλιστικό εφέ βάθους πεδίου.
  • Βελτιωμένη ποιότητα κατά την εγγραφή σε κινηματογραφική λειτουργία: Κατά την εγγραφή βίντεο σε κινηματογραφική λειτουργία σε iPhone 13 και iPhone 13 Pro, το εφέ βάθους πεδίου είναι πιο ακριβές για τις γωνίες προφίλ και γύρω από τις άκρες των μαλλιών και των γυαλιών.

iOS 16 χαρακτηριστικά αποκλειστικά για μοντέλα iPhone 14

  • Κινηματογραφική λειτουργία σε 4k: Κατά την εγγραφή βίντεο σε κινηματογραφική λειτουργία σε iPhone 14 και iPhone 14 Pro, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 1080p στα 30 fps, 4k στα 24 fps ή 4K στα 30 fps.
  • Λειτουργία δράσης: Το νέο iPhone 14 προσφέρει μια νέα Λειτουργία δράσης που μειώνει σημαντικά κουνήματα, κίνηση και δονήσεις, ακόμη και όταν το βίντεο καταγράφεται στη μέση της δράσης.

iPhone που υποστηρίζουν νέο εικονίδιο μπαταρίας με iOS 16

  • iPhone 13, 13 Pro, και 13 Pro Max
  • iPhone 12, 12 Pro, και 12 Pro Max
  • iPhone 11 Pro και 11 Pro Max
  • iPhone XS και XS Max
  • iPhone X

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.