Saturday, May 18, 2024

Ορισμένα MacBook παρουσιάζουν υπερβολική κατανάλωση μπαταρίας σε αναστολή λειτουργίας στην macOS 12.2, τι να κάνετε

Μερικοί χρήστες που προχώρησαν στην αναβάθμιση της macOS 12.2 αντιμετωπίζουν σοβαρή διαρροή μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας – στις χειρότερες περιπτώσεις, το μηχάνημά τους πλήρως φορτισμένο καταλήγει το πρωί με 0% μπαταρία.

“Οι χρήστες του macOS Monterey στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να βρουν βοήθεια με ένα προφανές σφάλμα που προκαλεί σε MacBook με ενσωματωμένη την macOS Monterey 12.2 να χάσει εντελώς την ισχύ της μπαταρίας κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με βάση αρκετές αναφορές στο Twitter, οι χρήστες διαπιστώνουν ότι τα MacBooks τους ξυπνούν από τον ύπνο αμέτρητες φορές τη νύχτα και προκαλούν την εξάντληση της μπαταρίας. Το πρόβλημα φαίνεται να επηρεάζει τόσο τα Intel όσο και τα M1 MacBook.”

Τα καλά νέα είναι ότι το bug αυτό έχει αναγνωριστεί: Η 12.2 φαίνεται πως παρουσιάζει ένα bug με το Bluetooth όπως αναφέρει και αποκάλυψε ο προγραμματιστή João Pavão.

Έτσι, ενώ η Apple δεν έχει ακόμη εκδώσει μια ενημέρωση κώδικα που να διορθώνει αυτό το bug, υπάρχει τουλάχιστον μια κάποια λύση: Απενεργοποιήστε το Bluetooth πριν θέσετε το μηχάνημα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας και ενεργοποιήστε το ξανά κατά την αφύπνιση του μηχανήματος.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.