18.6 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Οι iOS 16.4 και iPadOS 16.4 Beta πρόσθεσαν υποστήριξη για Web Push Notifications

    Οι beta του iOS και του iPadOS 16.4 που κυκλοφόρησαν σήμερα στους προγραμματιστές προσθέτουν υποστήριξη για ειδοποιήσεις web push, μια δυνατότητα που η Apple υποσχέθηκε ότι θα κυκλοφορούσε στο iOS 16 τον Ιούνιο.

    Οι ιστότοποι που αποθηκεύονται ως εφαρμογές Ιστού στην Αρχική οθόνη μπορούν να στέλνουν ειδοποιήσεις Web Push στους χρήστες iPhone και iPad μέσω του Push API, του Notifications API και των Service Workers. Μια εφαρμογή Ιστού που προστίθεται στην Αρχική οθόνη μπορεί να ζητήσει από τον χρήστη άδεια να στείλει ειδοποιήσεις push, όπως περιγράφεται από την ομάδα WebKit της Apple.

    Μια εφαρμογή Ιστού που έχει προστεθεί στην Αρχική οθόνη μπορεί να ζητήσει άδεια λήψης ειδοποιήσεων push, εφόσον αυτό το αίτημα ανταποκρίνεται σε άμεση αλληλεπίδραση με τον χρήστη — όπως το πάτημα ενός κουμπιού “εγγραφή” που παρέχεται από την εφαρμογή Ιστού. Το iOS ή το iPadOS θα ζητήσουν από τον χρήστη να δώσει στην εφαρμογή Ιστού άδεια αποστολής ειδοποιήσεων. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να διαχειριστεί αυτές τις άδειες ανά εφαρμογή ιστού στις Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων — όπως κάθε άλλη εφαρμογή σε iPhone και iPad.

    Οι ειδοποιήσεις από ιστότοπους έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν ακριβώς όπως οι ειδοποιήσεις από άλλες εφαρμογές, οι οποίες εμφανίζονται στην οθόνη κλειδώματος στο Κέντρο ειδοποιήσεων και σε ένα αντιστοιχισμένο Apple Watch.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.