21.2 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Οι συνδρομές επί πληρωμή στο Spotify αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να χάνει χρήματα

    Οι συνδρομές επί πληρωμή στο Spotify αυξήθηκαν ταχύτερα από το αναμενόμενο το πρώτο τρίμηνο του έτους, αλλά η εταιρεία εξακολουθεί να χάνει χρήματα.

    Τα καλά νέα για τον γίγαντα του streaming είναι ότι οι συνδρομές επί πληρωμή αυξήθηκαν κατά 15% στα 210 εκατομμύρια, πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών και τις οδηγίες της ίδιας της εταιρείας…

    Οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, σημειώνοντας αύξηση 22% σε 515 εκατομμύρια άτομα (συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν συνδρομητών). Η WSJ αναφέρει ότι γνώρισε επίσης αύξηση εσόδων.

    Ωστόσο, η εταιρεία συνεχίζει να χάνει χρήματα, αναφέροντας ζημία 225 εκατομμυρίων ευρώ (248 εκατομμύρια δολάρια) για το τρίμηνο. Εκτός από μερικά μεμονωμένα οικονομικά τρίμηνα.

    Το Spotify επέμενε πάντα ότι αυτό είναι αναμενόμενο – ότι συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στην ανάπτυξη και τις επενδύσεις σε νέα χαρακτηριστικά έναντι της κερδοφορίας.

    Στην περίπτωση αυτού του τριμήνου, υπήρχε ένας κάπως ειρωνικός επιπλέον λόγος.

    Τον Ιανουάριο, το Spotify απέλυσε περίπου 600 υπαλλήλους, ή περίπου το 6% του εργατικού δυναμικού του, ως μέρος της ευρύτερης περικοπής του κόστους μετά από ένα ξεφάντωμα δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εταιρεία είπε την Τρίτη ότι οι χρεώσεις που σχετίζονται με την απόλυση προστέθηκαν στα λειτουργικά έξοδα κατά το τρίμηνο. Η εταιρεία είπε ότι το υψηλότερο κόστος προσωπικού κατά τη διάρκεια του τριμήνου οφείλεται κυρίως στην επέκταση του αριθμού των εργαζομένων της το 2022.

    Αλλά είναι δύσκολο να δούμε πώς η εταιρεία θα φτάσει ποτέ στο σημείο να επιστρέψει ένα σταθερό κέρδος. Ανταγωνίζεται με υπηρεσίες ροής μουσικής από την Apple, την Google και την Amazon – καμία από τις οποίες δεν πρέπει να αποφέρει κέρδος. Και οι τρεις βλέπουν τις υπηρεσίες τους απλώς ως πλεονέκτημα του οικοσυστήματος και ως τρόπο για να αυξήσουν τις πωλήσεις υλικού. Το Spotify, αντίθετα, δεν έχει άλλη ροή εσόδων.

    Οι κινήσεις του Spotify τον τελευταίο καιρό έμοιαζαν όλο και πιο απελπισμένες. Έκανε μια σημαντική κίνηση στα podcast, με πολλούς συνδρομητές να μην εντυπωσιάζονται με τον τρόπο που συνδύασε τις δύο εντελώς διαφορετικές υπηρεσίες και τον περασμένο μήνα έφερε ακόμα ένα μεγαλύτερο χάος αναμειγνύοντας μουσική, podcast, ηχητικά βιβλία και βίντεο σε μια ενιαία ροή.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.