13.9 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι προσαρμοσμένες οθόνες MicroLED της Apple είναι πιθανό να κατευθύνονται σε iPhone, iPad και Mac μετά το Apple Watch Ultra

    Η Apple πιθανότατα σχεδιάζει να φέρει προσαρμοσμένες οθόνες microLED στα iPhone, iPad και Mac αφού η τεχνολογία κάνει το ντεμπούτο της σε μια νέα έκδοση του Apple Watch Ultra που έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος να κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2024, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

    Στην τελευταία έκδοση του ενημερωτικού δελτίου του Power On, ο Gurman είπε ότι η Apple έχει ξοδέψει περίπου έξι χρόνια αναπτύσσοντας τεχνολογία microLED για αυτό που θα γίνει η πρώτη οθόνη που θα σχεδιαστεί ειδικά από την ίδια την εταιρεία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Gurman είπε ότι η Apple σχεδιάζει να εισαγάγει την τεχνολογία οθόνης με ένα νέο Apple Watch Ultra το 2024.

    Η Apple φέρεται να ξεκίνησε το project microLED, με την κωδική ονομασία T159, γύρω στο 2017. Η οθόνη προορίζεται να προσφέρει βελτιωμένη φωτεινότητα, αναπαραγωγή χρωμάτων και γωνίες θέασης, κάνοντας τις εικόνες να φαίνονται περισσότερο σαν να είναι “ζωγραφισμένες” πάνω από το γυαλί της οθόνης και να αντικαθιστά εξαρτήματα που παρέχονται αυτήν τη στιγμή από εταιρείες όπως η Samsung και η LG.

    Αφού κάνει το ντεμπούτο της αυτή η τεχνολογία οθόνης στο Apple Watch Ultra του 2024, ο Gurman αναμένει ότι οι προσαρμοσμένες οθόνες microLED της Apple θα επεκταθούν στο iPhone, ενδεχομένως να ακολουθηθούν το iPad και το Mac σε ακόμη μεταγενέστερη ημερομηνία. Πιστεύει ότι το μακροπρόθεσμο σχέδιο της Apple είναι να φέρει οθόνες microLED σε όλα τα βασικά προϊόντα της, αλλά θα μπορούσε να περάσει μια δεκαετία μέχρι να εμφανιστεί στο Mac λόγω της πολυπλοκότητας της τεχνολογίας σε αυτό το πρώιμο στάδιο. Για σύγκριση, ο Gurman σημείωσε ότι το iPhone θα έχει οθόνες OLED για πάνω από έξι χρόνια μέχρι να έρθουν στο iPad.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.