17 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Οι προγραμματιστές αντιδρούν στην προμήθεια 27% με έκπληξη και θυμό

    Οι προγραμματιστές αντέδρασαν με έκπληξη και θυμό στην πολιτική προμήθειας 27% της Apple ως ελάχιστη μορφή συμμόρφωσης με έναν νέο αντιμονοπωλιακό νόμο σχετικά με το App Store.

    Ένας κορυφαίος προγραμματιστής περιέγραψε την κίνηση ως «άθλια», ενώ ένας άλλος είπε ότι η Apple διασφαλίζει σκόπιμα ότι θα κοστίσει στους προγραμματιστές περισσότερο να εξαιρεθούν από το σύστημα πληρωμών της Apple από ότι αν θα παρέμεναν μέσα σε αυτό.

    Οι Ολλανδικές ρυθμιστικές αρχές, όπως αυτές και στη Νότια Κορέα, διέταξαν την Apple να επιτρέψει στους προγραμματιστές να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα πληρωμών του App Store. Η Apple αρχικά είπε ότι θα συμμορφωθεί, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα ότι θα μειώσει την προμήθειά της μόνο κατά 3 τοις εκατό για όσους επέλεξαν να το πράξουν και θα επιβάλει επίσης επαχθή διοικητικά γενικά έξοδα – όπως η αίτηση για άδεια χρήσης ενός συγκεκριμένου API, η διατήρηση ξεχωριστής έκδοσης της εφαρμογής κ.α

    Η αντίδραση των προγραμματιστών ήταν άμεση:

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.