17 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Με την απόφαση του 27% προμήθεια στο App Store η Apple αντιμετωπίζει τις ρυθμιστικές αρχές με περιφρόνηση και ανοίγει μέτωπο με τους προγραμματιστές

    Η τελευταία απάντηση της Apple στον αντιμονοπωλιακό κανονισμό είναι να ανακοινώσει προμήθεια 27% του App Store αντί για το τυπικό 30% για εφαρμογές που προσφέρουν εναλλακτικά συστήματα πληρωμών.

    Όχι σε όλο τον κόσμο, φυσικά. Η Apple εξακολουθεί να αντιδρά ανά χώρα, κανονισμούς ανά ρύθμιση, δικαστική αγωγή ανά δικαστική αγωγή – οπότε αυτή η συγκεκριμένη πολιτική σχετίζεται μόνο με εφαρμογές γνωριμιών και μόνο στην Ολλανδία…

    Όπως έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα, αυτό είναι σαφώς το λιγότερο που η εταιρεία πιστεύει ότι μπορεί να χρειαστεί για να συμμορφωθεί με το νόμο – και επιβάλλει πρόσθετο φόρτο στους προγραμματιστές.

    Μια προμήθεια 27% δεν φαίνεται ακριβώς μια συναρπαστική επιλογή – όταν το σύστημα αγοράς εντός εφαρμογής της Apple είναι εύκολο στη χρήση και βαθιά ενσωματωμένο στο σύστημα. Η Apple λέει ότι η μείωση κατά 27% βασίζεται στην τιμή που καταβάλλει ο χρήστης, χωρίς τον φόρο προστιθέμενης αξίας. Λέει ότι “πρόκειται για μειωμένο συντελεστή που αποκλείει την αξία που σχετίζεται με την επεξεργασία πληρωμών και τις σχετικές δραστηριότητες”

    Κάθε μήνα, οι προγραμματιστές θα πρέπει να στέλνουν μια αναφορά στην Apple που θα παραθέτει τις πωλήσεις τους. Στη συνέχεια, η Apple θα στείλει τιμολόγια για την προμήθειά της, τα οποία πρέπει να καταβληθούν εντός 45 ημερών.

    Όχι μόνο αυτό, αλλά η μείωση μόλις τριών ποσοστιαίων μονάδων είναι μικρότερη από τις τέσσερις μονάδες που προσέφερε η Google στη Νότια Κορέα, που ήδη είχε δημιουργήσει μια μεγάλη απογοήτευση και ανησυχία.

    Η Apple, για άλλη μια φορά, κάνει το απόλυτο ελάχιστο έτσι ώστε να ξεφύγει από μια κατάσταση. Έχουμε τονίσει στο στο παρελθόν ότι η Apple θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει όλη αυτή την αντιμονοπωλιακή χιονοστιβάδα κάνοντας έξυπνες και σωστές κινήσεις σε πρώιμο στάδιο που σίγουρα θα της έδινε μια εικόνα καλή αντί για αυτή ενός τύπου που γκρινιάζει καθώς κάνει τα μικρότερα πράγματα που απαιτούνται από αυτόν.

    Το καταλαβαίνουμε πως η εταιρεία θέλει να προστατεύσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις Υπηρεσίες, και θέλει να αποφύγει να δημιουργήσει προηγούμενο που θα την βλάψει σε άλλες χώρες. Αλλά αυτό το τρένο όχι μόνο έφυγε από το σταθμό αλλά είναι ήδη στα μισά του δρόμου για τον προορισμό του.

    Για όσο διάστημα η Apple διατηρεί την μίζερη προσέγγισή της στις παραχωρήσεις, θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει όλο και περισσότερες προσθήκες στο βουνό των αντιμονοπωλιακών πιέσεων, της νομοθεσίας και των αγωγών που αντιμετωπίζει σε όλο τον κόσμο. Είναι εντελώς παράλογο να προσπαθεί σε κάθε νέα εξέλιξη να δίνει λύση με μια βιαστική και μικρή αλλαγή στην πολιτική της σε μία χώρα κάθε φορά.

    Η Apple πρέπει να συμπεριφέρεται σαν μια παγκόσμια εταιρεία και σαν υπεύθυνη εταιρεία που νοιάζεται για τη φήμη της. Πρέπει να κάνει ουσιαστικές αλλαγές και πρέπει να το πράξει σε παγκόσμιο επίπεδο με προληπτικά μέτρα αντί να περιμένει να αναγκαστεί να συμμορφωθεί.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.