17.8 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Οι προγραμματιστές αναφέρουν πως η ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων είναι εύκολη στο CarPlay της Apple

    carplay-2

    Από την στιγμή που η Apple έκανε διαθέσιμη την νέα της υπηρεσία CarPlay φαίνεται πως όλοι πλέον μιλάνε για αυτή. Γνωρίζουμε πλέον πως η εν λόγω τρέχει πάνω στο BlackBerry’s QNX platform, γνωρίζουμε πως αρχικά θα εμφανιστεί στα νέα μοντέλα των Volvo, Ferrari και Mercedes Benz ενώ όπως σας ενημερώσαμε νωρίτερα η εγκατάσταση του θα γίνει διαθέσιμα και για παλαιότερα μοντέλα.

    Τι γίνεται όμως με τις εφαρμογές τρίτων που κάποιος θα θέλει να απολαύσει από το σαλόνι του αυτοκινήτου του; Σύμφωνα με νέα αναφορά το βάρος της Apple έχει πέσει σε μια σοβαρή και αργή ενσωματώσει του CarPlay API. Τα καλά νέα είναι όμως πως όταν το δώσει στους προγραμματιστές της αυτοί θα μπορούν εύκολα να μεταφέρουν τις iOS εφαρμογές τους.

    Οι δημιουργοί του iHeartRadio μια από τις ήδη υπάρχουσες εγκεκριμένες εφαρμογές τρίτων από την Apple ανέφεραν πως είναι σχετικά εύκολη η μεταφορά και πως όταν δέχτηκαν την πρόσκληση από την Apple η εταιρεία τους έκανε την ζωή εύκολη μιας και η πλατφόρμα είναι κατανοητή και τα εργαλεία υπάρχουν.

    Ως λόγο για το οποίο η Apple είναι ακόμη επιλεκτική ως προς τους ποιους προγραμματιστές δίνει πρόσβαση στο CarPlay ανέφεραν πως η βασική αιτία είναι πως η εταιρεία δεν θέλει να βιαστεί και έχει βάλει σε μεγάλη προτεραιότητα την ασφάλεια πάνω από όλα.

    Η εφαρμογές τρίτων που θα πρωτοεμφανιστούν στο CarPlay είναι αυτές των Spotify,iHeartRadio, Beats Radio και Stitcher Radio.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles