18.3 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Οι περικοπές 11.000 θέσεων εργασίας της Meta μπορεί να είναι μόνο η αρχή

    Ο Mark Zuckerberg λέει ότι η απόλυση του 13% του εργατικού δυναμικού της Meta είναι μια «θλιβερή στιγμή» – και οι αναλυτές προβλέπουν ότι θα έρθουν περισσότερες περικοπές καθώς τα έσοδα από διαφημίσεις συνεχίζουν να καταρρέουν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Zuckerberg έστειλε επιστολή στο προσωπικό για να τους ενημερώσει γενικά για τις απολύσεις και άλλες εξοικονομήσεις κόστους που εφαρμόζει η εταιρεία. «Βλέπω τις απολύσεις ως έσχατη λύση, οπότε αποφασίσαμε να περιορίσουμε άλλες πηγές κόστους πριν αφήσουμε τους ανθρώπους να φύγουν», έγραψε.

    «Αυτή είναι μια θλιβερή στιγμή και δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγουμε αυτό», συνεχίζει. «Σε αυτούς που φεύγουν, θέλω να σας ευχαριστήσω ξανά για όλα όσα έχετε βάλει σε αυτό το μέρος».

    «Για όσους μένουν, ξέρω ότι είναι μια δύσκολη στιγμή και για εσάς», έγραψε ο Zuckerberg. «Όχι μόνο αποχαιρετούμε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε συνεργαστεί στενά, αλλά πολλοί από εσάς νιώθετε επίσης αβεβαιότητα για το μέλλον».

    «Θέλω να ξέρετε ότι παίρνουμε αυτές τις αποφάσεις για να βεβαιωθούμε ότι το μέλλον μας είναι ισχυρό», είπε. “Πιστεύω ότι είμαστε βαθιά υποτιμημένοι ως εταιρεία σήμερα. Δισεκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας για να συνδεθούν και οι κοινότητές μας συνεχίζουν να αναπτύσσονται.”

    Ο Zuckerberg υποστήριξε επίσης την πεποίθησή του ότι το metaverse είναι αυτό στο οποίο θα έπρεπε να επικεντρωθεί η εταιρεία «[Είμαστε] πρωτοπόροι στην ανάπτυξη της τεχνολογίας για τον καθορισμό του μέλλοντος της κοινωνικής σύνδεσης και της επόμενης πλατφόρμας υπολογιστών», γράφει. “Κάνουμε ιστορικά σημαντική δουλειά. Είμαι βέβαιος ότι εάν δουλέψουμε αποτελεσματικά, θα βγούμε από αυτήν την ύφεση πιο δυνατοί και πιο ανθεκτικοί από ποτέ.”

    Η Meta έχει ήδη εφαρμόσει ένα πάγωμα προσλήψεων και εκείνη την εποχή κατηγόρησε συγκεκριμένα τις λειτουργίες απορρήτου της Apple ως αιτία για τη μειωμένη αύξηση των εσόδων του Facebook.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.