19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οι νέες δικλίδες ασφαλείας της Κίνας δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στην Apple

    tim-china-bleed

    Η Κινεζική κυβέρνηση έχει εισάγει μια σειρά νέων νόμων που αφορούν τεχνολογίες και εταιρείες που έρχονται από την δύση. Νόμοι που όπως όλα δείχνουν θα δημιουργήσουν ένα τεράστιο πονοκέφαλο στην Apple.

    Σύμφωνα λοιπόν με τους  The New York Times οι νέοι κανόνες θέλουν τις εταιρείες που πουλάνε υπολογιστικά συστήματα σε τράπεζες της χώρας να δίνουν τον πηγαίο κώδικα αυτών. Επίσης ελέγχει θα γίνονται χωρίς προειδοποίηση τόσο σε hardware όσο και σε software. Τέλος αναφορά γίνεται ακόμη και στην δημιουργία backdoor πρόσβασης στις αρχές της Κίνας σε κάποιο λογισμικό της Δύσης.

    Έτσι λοιπόν αυτόματα εταιρείες όπως η Apple, η Dell και η HP θα πρέπει να περάσουν από πολλά πριν κάνουν το οτιδήποτε στην χώρα.

    Μέχρι στιγμής οι παραπάνω νόμοι είναι για κινεζικές τράπεζες και οικονομικές επιχειρήσεις αλλά περισσότεροι κανονισμοί ήδη ετοιμάζονται και για όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις της χώρας.

    Η Apple όπως σας ενημερώσαμε μπροστά σε αυτή την πίεση συμφώνησε αρχικά να επιτρέψει ελέγχους των Κινεζικών αρχών στα προϊόντα της αλλά πολύ δύσκολα θα συμφωνήσει να παραδώσει κωδικούς ασφαλείας ή ακόμη περισσότερο την δημιουργία backdoor για το λογισμικό της.

    Την ίδια στιγμή όλοι πλέον γνωρίζουμε πόσο σημαντική έχει γίνει η Κίνα για την Apple. Χωρίς την αγορά της η εταιρεία δεν θα μπορούσε να παρουσιάσει τα πρόσφατα εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα.

    Ο φανταστικός αριθμός των 74.5 εκατομμυρίων iPhones που πωλήθηκαν στο τελευταίο τρίμηνο οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στην αγορά της Κίνας που έχει 1.33 δις καταναλωτών.

    Μάλιστα αυτή την στιγμή η Apple είναι η κυρίαρχη εταιρεία σε αυτή την αγορά.

    Όπως καταλαβαίνουμε λοιπόν αν και ο Tim Cook κέρδισε το στοίχημα στην Κίνα αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να επαναπαυτεί ούτε στιγμή μιας και οι νέοι κανονισμοί της χώρας έρχονται σε πολλά σημεία αντίθετοι με την πολιτική της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles