21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Οι επικεφαλής του Ηλεκτρονικού Καταστήματος και των Πληροφοριακών Συστημάτων της Apple φέρονται να αποχωρούν από την εταιρεία

    Πριν από λίγες ημέρες, αναφέρθηκε ότι η διάδοχος του Jony Ive, Evans Hankey, η οποία ηγείται της ομάδας σχεδιασμού της Apple, θα αποχωρήσει σύντομα από την εταιρεία. Τώρα φαίνεται ότι η Apple πρόκειται να χάσει δύο ακόμη κορυφαία στελέχη: την Anna Matthiasson, αντιπρόεδρο του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας και τη Mary Demby, επικεφαλής των Πληροφοριακών Συστημάτων της Apple.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, τα δύο στελέχη «παραιτούνται» από τις θέσεις τους, αν και οι αλλαγές δεν είναι ακόμη δημόσιες. Αυτό σημαίνει ότι η Apple χάνει τρεις αντιπροέδρους, που είναι οι θέσεις υψηλότερου επιπέδου που αναφέρονται απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Tim Cook.

    Οι λόγοι για τους οποίους η Matthiasson αποχωρεί από την Apple δεν είναι ξεκάθαροι, αλλά θα αντικατασταθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple από την Karen Rasmussen, η οποία έχει εργαστεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο πριν από την τρέχουσα θέση της. Η Matthiasson εργάστηκε σε αυτόν τον ρόλο για περίπου τρία χρόνια, αν και ήταν ήδη στην Apple και πριν από αυτό ως στέλεχος επιχειρήσεων.

    Οι διαδικτυακές πωλήσεις έχουν γίνει εξαιρετικά σημαντικές για την Apple τα τελευταία χρόνια, ειδικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 που προκάλεσε το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής της Apple για μήνες σε όλο τον κόσμο.

    Όσο για την αποχώρηση της Demby, η έκθεση λέει ότι συνταξιοδοτείται αφού εργάστηκε για τρεις δεκαετίες. Δεν υπάρχει ακόμη κάποιος που να αντικαταστήσει την Demby, αλλά μια πιθανότητα είναι ο David Smoley, ο οποίος εργάζεται στην Apple από το 2019. Πριν από αυτό, ο Smoley ήταν ο επικεφαλής πληροφοριών της AstraZeneca.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.