17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Οι ενημερώσεις ειδοποιήσεων του iOS 16 θα περιλαμβάνουν διευρυμένες ρυθμίσεις στην Συγκέντρωση για περισσότερο έλεγχο

    Απέχουμε δύο μήνες από την ανακοίνωση του iOS 16 από την Apple, αλλά υπάρχουν ήδη κάποιες φήμες σχετικά με την ενημέρωση αυτή. Ο δημοσιογράφος του Bloomberg Mark Gurman αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι το iOS 16 θα φέρει ενημερώσεις στο σύστημα ειδοποιήσεων και ο κώδικας που βρίσκεται στο πιο πρόσφατο λογισμικό beta της Apple επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό – μεταξύ άλλων.

    Όπως περιγράφεται από τον Gurman, το iOS 16 θα διαθέτει “αρκετά σημαντική βελτίωση σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης στις ειδοποιήσεις”. Αν και δεν μοιράστηκε σε βάθος λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις αλλαγές, το 9to5Mac βρέθηκε στον πηγαίο κώδικα του macOS 12.4 beta (κυκλοφόρησε στους προγραμματιστές νωρίτερα αυτό το μήνα) ότι η Apple σχεδιάζει μεγάλες αλλαγές για τη λειτουργία Focus – Συγκέντρωση.

    Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι, η λειτουργία Focus είναι μια λειτουργία που εισάγεται με τις iOS 15 και macOS Monterey και που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται ποιες εφαρμογές και ειδοποιήσεις θέλουν να βλέπουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

    Με το iOS 16 και το macOS 13, η Apple θα εισαγάγει ακόμη περισσότερες προσαρμογές στη λειτουργία Focus που δεν θα είναι συμβατές με το iOS 15 και το macOS 12. Μια νέα σειράπου προστέθηκε στην beta του iOS 15.5 αποκαλύπτει ένα προειδοποιητικό μήνυμα που λέει στο χρήστη ότι η επιλεγμένη λειτουργία Focus απαιτεί την ενεργοποίηση μιας ενημέρωσης λογισμικού.

    Using an allowed list for this Focus will cause these settings to be lost on your other devices with newer software. A device with newer software has updated this Focus to use a new configuration this device doesn’t support. To continue editing notifications on this device, update to the latest software or use an allowed list for this Focus.

    Η τελευταία έκθεση του Gurman αναφέρει επίσης ότι μια νέα διεπαφή πολλαπλών εργασιών για το iPadOS 16 βρίσκεται στα σκαριά, καθώς και νέες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας για το watchOS 9. Το iOS 16 αναμένεται να παρουσιαστεί στο WWDC 2022 τον Ιούνιο, με την επίσημη κυκλοφορία να έρχεται αυτό το φθινόπωρο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.