21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Οι Βρυξέλλες κινούνται για να απαγορεύσουν το TikTok από τις επίσημες συσκευές των μελών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

    Σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο της ΕΕ απαγόρευσαν στο προσωπικό να χρησιμοποιεί την κινεζική εφαρμογή κοινωνικών μέσων TikTok για λόγους ασφαλείας, στο τελευταίο παράδειγμα αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Πεκίνου και Δύσης.

    Οι δυτικές κυβερνήσεις ανησυχούν όλο και περισσότερο από τα στοιχεία ότι οι κινεζικές εταιρείες τεχνολογίας βοηθούν το Κομμουνιστικό Κόμμα και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στη συλλογή τεράστιων ποσοτήτων δεδομένων σε όλο τον κόσμο – με ιδιαίτερη έμφαση σε υψηλής αξίας πολιτικούς στόχους και στόχους ασφαλείας.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Συμβούλιο ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ζήτησαν από το προσωπικό τους να αφαιρέσει την εφαρμογή TikTok από την εργασία και τις προσωπικές τους συσκευές με εγκατεστημένες εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία.

    Ανώτερος αξιωματούχος είπε στο POLITICO ότι όλο το προσωπικό της Επιτροπής, που ανέρχεται σε περίπου 32.000, έλαβε εντολή το πρωί της Πέμπτης να αφαιρέσει το TikTok από τις επίσημες συσκευές τους και ότι πρέπει επίσης να αφαιρέσουν την εφαρμογή από τις προσωπικές τους συσκευές εάν έχουν εγκαταστήσει εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία τους.

    Εναλλακτικά, τα μέλη του προσωπικού μπορούν να διαγράψουν εφαρμογές που σχετίζονται με την εργασία από τα προσωπικά τους τηλέφωνα, εάν επιμένουν να διατηρήσουν το TikTok.

    «Για να προστατεύσει τα δεδομένα της Επιτροπής και να αυξήσει την κυβερνοασφάλειά της, το εταιρικό διοικητικό συμβούλιο της EC αποφάσισε να αναστείλει την εφαρμογή TikTok σε εταιρικές συσκευές και προσωπικές συσκευές που είναι εγγεγραμμένες στην υπηρεσία φορητών συσκευών της Επιτροπής», ανέφερε το email που στάλθηκε στο προσωπικό το πρωί της Πέμπτης.

    Υπενθυμίζουμε ότι ο CEO του TikTok, Shou Zi Chew έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ στις 23 Μαρτίου 2023, διότι το TikTok τείνει να θεωρηθεί κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.