23.6 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Οικονομικά αποτελέσματα Q1: Με σπασμένα φρένα η Apple σπάει όλα τα ρεκόρ

    H Apple ανακοίνωσε πριν από λίγο τα οικονομικά αποτελέσματα για το 1ο τρίμηνο του 2021 που περιλαμβάνουν την περίοδο των εορτών. Για αυτό το οικονομικό τρίμηνο λοιπόν η Apple σημείωσε ιστορικό ρεκόρ εσόδων με $111.44 δις και κέρδη στα $28.76 δις.

    Όπως πάντα να αναφέρουμε πως η εταιρεία δεν αναφέρει πλέον αναλυτικά των αριθμών πωλήσεις των iPhone, iPad, Mac αλλά παρουσιάζει τα έσοδα ανά κατηγορία.

    Η Apple αναφέρει πως οι κατηγορίες iPhone, Wearables και Services σπάσανε νέα ρεκόρ εσόδων. Τα έσοδα σημείωσαν αύξηση ετήσια κατά 21%.

    Ο Tim Cook ανέφερε:

    “Αυτό το τρίμηνο για την Apple δεν θα ήταν εφικτό χωρίς την ακούραστη και καινοτόμα δουλειά κάθε εργαζομένου της Apple σε παγκόσμια κλίμακα. Είμαστε ικανοποιημένοι με την ενθουσιώδη ανταπόκριση των καταναλωτών μας σε ένα ιστορικό πλέον εορταστικό τρίμηνο. Επίσης εστιάζουμε στο πως μπορούμε να βοηθήσουμε τις κοινότητες με στόχο την απομάκρυνση του ρατσισμού και τις ισονομίας για όλους”

    Το πρώτο αυτό οικονομικό τρίμηνο για την Apple είναι από τα πιο σημαντικά μιας και περιλαμβάνει τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο – τους πιο δυνατούς μήνες εξαιτίας της εορταστικής περιόδου.

    Πιο αναλυτικά τα έσοδα ανά κατηγορία αυτό το 1ο οικονομικό τρίμηνο ήταν:

    • $65.60 δις: iPhone
    • $15.76 δις: Services
    • $8.68 δις: Mac
    • $12.97 δις: Wearables, Home, and Accessories
    • $8.44 δις: iPad

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.