14.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    [Οδηγός] Πως να χρησιμοποιήσετε ένα Bluetooth πληκτρολόγιο με το Apple TV

    Apple-TV-with-Keyboard_1-780x521

    Με την κυκλοφορία του tvOS 9.2 για το Apple TV 4 έχουμε πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε ένα bluetooth πληκτρολόγια. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως παλαιότερα μοντέλα του Apple TV είχαν αυτή την δυνατότητα. Επίσης αν έχετε ένα Magic Keyboard αυτό θα δουλέψει μόνο με το νεότερο μοντέλο Apple TV.

    Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να βάλετε το πληκτρολόγιο σε pairing mode. Αν χρησιμοποιείτε το ασύρματο πληκτρολόγιο της Apple δείτε το μικρό LED πράσινο φωτάκι. Αν αναβοσβήνει τότε σημαίνει πως είναι σε pairing mode. Αν είναι σταθερό τότε αυτό σημαίνει πως έχει ταυτιστεί με κάποια άλλη συσκευή σας. Αν ισχύει το δεύτερο τότε θα πρέπει να αφαιρέσετε την άλλη συσκευή πριν προχωρήσετε στην νέα ζευγοποιήση με το Apple TV.

    Αν δεν βλέπετε το LED τότε πατήστε το power κουμπί παρατεταμένα μέχρι να ανάψει. Αν δεν γίνει και αυτό τότε αλλάξτε τις μπαταρίες του πληκτρολογίου σας.

    Το επόμενο βήμα που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στα Settings – Ρυθμίσεις του Apple TV σας. Στο Apple TV 4 πηγαίνετε στην εφαρμογή των Ρυθμίσεων και μετά στο Remote and Device και κατόπιν Bluetooth.

    bluetooth-780x440

    Μόλις γίνει η αναγνώριση του πληκτρολογίου σας πατήστε το για γίνει και ζευγοποιήση.

    Μερικά κόλπα και shortcuts για το πληκτρολόγιο:

    1. Press F3 to quickly switch to a different app.
    2. Press F4 to go to the Home screen.
    3. Press F7 to rewind and F9 to fast forward.
    4. Press F8 or spacebar to play or pause content.
    5. Press F11 to decrease volume or F12 to increase volume.
    6. Use the arrow keys to navigate.
    7. Press return to make selections.
    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles