[Οδηγός] Πως να προσθέσετε ετικέτες στο dock του Yosemite

0
1544

tags-dock-hero

Οι ετικέτες στο dock του Yosemite αποτελούν ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του νέου λογισμικού, παρ’ όλα αυτά έχει μείνει ακόμα ανεκμετάλλευτο από πολλούς χρήστες. Χρησιμοποιώντας ετικέτες, μπορείτε να ομαδοποιήσετε είτε ξεχωριστά αρχεία προκειμένου να τα έχετε οργανωμένα και να είναι πιο εύκολο για εσάς να τα βρείτε αργότερα. Υπάρχει ένας ακόμη ωραίος τρόπος να κάνετε τις ετικέτες σας εύκολα προσβάσιμες, απλά προσθέτοντάς τις στο dock της επιφάνειας εργασίας.

Οι ετικέτες στην ουσία αποτελούν δεδομένα τα οποία εφαρμόζετε στα ήδη υπάρχοντα αρχεία σας προκειμένου να είναι πιο εύκολο για εσάς να τα βρείτε αργότερα. Μπορείτε να δημιουργήσετε οποιαδήποτε ετικέτα θέλετε και να τις χρησιμοποιείτε εκεί που έχουν περισσότερη σημασία. Εργάζεστε σε ένα αρχείο για την δουλειά σας? Τότε μπορείτε να του βάλετε την ετικέτα ‘Δουλειά’. Εργάζεστε σε κάποιο συγκεκριμένο project? Μπορείτε να βάλετε ως ετικέτα το όνομα του project. Είστε δάσκαλος και θέλετε να έχετε μια σειρά με τις σημειώσεις που παρέχετε στους μαθητές σας? Τότε μπορείτε να βάλετε ξεχωριστό όνομα σε κάθε σημείωση. Αυτό τουλάχιστον θα σας βοηθήσει να τα βρείτε ξανά σε περίπτωση που τα χρειαστείτε στο μέλλον.

Μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες όταν κάνετε αποθήκευση ενός αρχείου απλά προσθέτοντας την ετικέτα στο κάτω από το όνομα φακέλου. Ακόμη και αν ξεχάσετε ή δεν το θυμάστε στην συγκεκριμένη στιγμή, μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες στο Finder tool, επιλέγοντας το αρχείο ή τα αρχεία τα οποία θέλετε να προσθέτε την ετικέτα και κάνοντας control-click πάνω σε αυτά. Το μενού που θα εμφανιστεί σας επιτρέπει να προσθέσετε ετικέτες σε ένα αρχείο μόνο ή σε πολλαπλά αρχεία τα οποία έχετε επιλέξει.

Αν υποθέσουμε πως ήδη έχετε αρκετές ετικέτες που έχετε προσθέσει σε κάποια αρχεία, τότε μπορείτε εύκολα να βρείτε αυτά τα αρχεία απλά κάνοντας κλικ στο όνομα της ετικέτας το οποίο μπορείτε να αναζητήσετε από το Finder window της πλαϊνής μπάρας.

Σίγουρα είναι ένα καλό βήμα, αλλά σίγουρα βάζει ένα παραπάνω κόπο σε περίπτωση που θέλετε να βρείτε τα αρχεία σας με τις ετικέτες. Πρέπει να πάτε στο Finder, να ανοίξετε ένα καινούριο παράθυρο και να ψάξετε για τις ετικέτες που θέλετε.

tags-sidebarΠροκειμένου να βρίσκετε τα αρχεία με τις ετικέτες που έχετε προσθέσει, μπορείτε απλά να σύρετε την ετικέτα που θέλετε από το Finder στο Dock, οπουδήποτε θέλετε να την τοποθετήσετε. Τότε τα αρχεία της συγκεκριμένη ετικέτας θα μπουν σε μία λίστα η οποία θα εμφανίζεται κάθε φορά που θα κάνετε κλικ πάνω της στο dock.

tags-dock

Όπως αναφέραμε, πατώντας πάνω, θα μπορέσετε να να δείτε όλα τα αρχεία που έχετε προσθέσει σε αυτήν την ετικέτα.

tags-more-in-finder

Επομένως, μπορείτε να βάλετε όσες περισσότερες ετικέτες θέλετε στο Dock. Αποτελεί μια λειτουργία που έχει λύσει τα χέρια πολλών χρηστών.

Σχολιασμός στο φόρουμ