19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Πώς να συνδέσετε τα Bluetooth ακουστικά με το Apple Watch; | Οδηγός

    Κάτι το οποίο κάποτε ήταν απλά ένα προαιρετικό αξεσουάρ, πλέον έχει γίνει ο καλύτερός μας «φίλος» κατά τη διάρκεια της άσκησης. Γιατί ποιος, άλλωστε, θα πάει να περπατήσει, να τρέξει ή να γυμναστεί χωρίς ν’ ακούει τη μουσική που του αρέσει; Πάντα μας δίνει ένα κίνητρο και βοηθάει αρκετά. Κι αυτός ο «φίλος» είναι τα ίδια τ’ ακουστικά μας τα οποία μπορούμε εύκολα να συνδέσουμε με το Apple Watch χωρίς να χρειάζεται να έχουμε μαζί μας, πλέον, το iPhone. Από το Apple Watch Series 3 και μετά, η Apple μας δίνει τη δυνατότητα να φοράμε το Apple Watch χωρίς να χρειάζεται να έχουμε το iPhone μαζί ώστε να έχουμε σήμα από τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας.

    Εκτός αυτού, το Apple Watch μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι ως συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, εκτός από τη χρήση του για πραγματοποίηση κλήσεων κι αποστολή μηνυμάτων. Φυσικά, το Apple Watch δεν έχει κάποια φυσική θύρα σύνδεσης κάποιου καλωδίου ακουστικών, ωστόσο μας παρέχει τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης μέσω Bluetooth.

    Ακολουθήστε, λοιπόν, τις παρακάτω οδηγίες για να δείτε πώς θα συνδέσετε τ’ ασύρματα ακουστικά σας με το ρολόι.

    1. Στο Apple Watch, μεταβείτε στις Ρυθμίσεις>Bluetooth
    2. Ενεργοποιήστε τ’ ασύρματα ακουστικά σας κι ενεργοποιήστε τη λειτουργία σύζευξης (pairing mode). Αυτό διαφέρει ανάμεσα στις διάφορες μάρκες ακουστικών, καθώς σε κάποια μπορεί να χρειάζεται να κρατήσετε πατημένο το κουμπί ενεργοποίησης των ακουστικών για κάποια δευτερόλεπτα ώστε να μπει σε λειτουργία σύζευξης, ενώ σε άλλα (όπως τα AirPods) μπορεί να χρειάζεται να πατήσετε κάποιο συγκεκριμένο κουμπί που θα έχουν για τη σύζευξη.
    3. Αναμείνατε μέχρι να εμφανιστούν στην αναζήτηση του Apple Watch τα ακουστικά σας κι όταν εμφανιστούν απλά πατήστε πάνω στο όνομα της συσκευής ώστε να γίνει η σύζευξη.
    4. Περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι το Apple Watch να συνδεθεί με τ’ ακουστικά σας.
    5. Εφόσον είναι επιτυχημένη η σύνδεση, θα δείτε στην οθόνη της συσκευής σας τη ένδειξη «Συνδέθηκε» (Connected)

    Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως τα AirPods και κάποια Beats ακουστικά δεν χρειάζεται να συνδεθούν στο Apple Watch, καθώς οι συγκεκριμένες συσκευές κάνουν χρήση της τεχνολογίας W1 της Apple, όπου στην ουσία συνδέονται αυτόματα με όλες τις συσκευές που υπάρχουν συνδεδεμένες στον λογαριασμό iCloud.

    Σε περίπτωση που η σύνδεση μεταξύ ακουστικών και συσκευής αποτύχει, τότε δοκιμάζουμε ακόμη μια φορά. Σε περίπτωση νέας αποτυχίας, τότε καλό είναι να επικοινωνήσουμε με τον κατασκευαστή των ακουστικών μας, για να μας παρέχει οποιαδήποτε άλλη βοήθεια.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles