Friday, May 17, 2024

Νοσοκόμα ανέφερε πως το Apple Watch ανίχνευσε σημαντική αλλαγή στην υγεία της μήνες πριν από τη διάγνωση του προβλήματος

Έχουμε ακούσει αρκετές ιστορίες όλα αυτά τα χρόνια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το Apple Watch έχει ειδοποιήσει προληπτικά τους χρήστες για δυνητικά απειλητικά για τη ζωή προβλήματα υγείας. Τώρα, μια νοσοκόμα με έδρα την Αυστραλία μιλάει αφού συνειδητοποίησε ότι τα δεδομένα από το Apple Watch της θα μπορούσαν να την βοηθήσουν πολύ νωρίτερα να εντοπίσει ένα “σπάνιο πρόβλημα θυρεοειδούς”.

Σε συνέντευξή της στη New Zealand Herald, η Lauren Rebecca εξήγησε ότι διαγνώστηκε με θυρεοειδίτιδα τον Δεκέμβριο. Αυτή η διάγνωση, ωστόσο, ήρθε μετά από μήνες συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κόπωσης, της ευαισθησίας στη θερμοκρασία και της αύξησης βάρους.

Αρχικά, η Rebecca απέδωσε αυτά τα συμπτώματα σε εξουθένωση αφού υπηρέτησε ως νοσοκόμα σε μεγάλο μέρος της πανδημίας του COVID-19. Τον Δεκέμβριο, ωστόσο, τα συμπτώματα έγιναν αρκετά άσχημα ώστε να επισκεφθεί το γιατρό της.

Ένας υπέρηχος του λαιμού της αποκάλυψε στη συνέχεια ότι «το ήμισυ του θυρεοειδούς έλλειπε», το οποίο περιγράφεται ως «ένα σπάνιο συγγενή ελάττωμα γνωστό ως αιμιαγενέση θυρεοειδούς που επηρεάζει μόνο περίπου 100 Αυστραλούς». Αυτό οδήγησε την Rebecca να αναπτύξει θυρεοειδίτιδα, η οποία είναι όταν ο θυρεοειδής αδένας φλεγμονώνεται και προκαλεί τα συμπτώματα από τα οποία υπέφερε.

Τον Φεβρουάριο και δύο μήνες μετά τη διάγνωση και πολύ περισσότερο μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων, η Rebecca έριξε μια ματιά στην εφαρμογή Apple Health. Ως χρήστης του Apple Watch, η εφαρμογή Υγεία είχε μια ποικιλία διαθέσιμων πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένου του αρχείου μιας “δραματικής αλλαγής στην υγεία της που αν γνώριζε, θα την είχε ωθήσει να ζητήσει ιατρική βοήθεια νωρίτερα”, η Rebecca όμως είχε αυτές τις ειδοποιήσεις κλειστές.

“I genuinely just went on it to see if everything was turned on,” “I saw that there were alerts at the top of the app that had never come through as notifications because I didn’t have notifications turned on … I looked through it and that’s when I could see the trend that my Vo2 max had dropped, literally in a matter of days.”

Στη συνέχεια, η Rebecca πήγε στο TikTok για να μοιραστεί τα ευρήματά της, χρησιμοποιώντας το ως ευκαιρία για να ενθαρρύνει τους χρήστες του Apple Watch να ενεργοποιήσουν όλες τις ειδοποιήσεις τους. “Αντί να περιμένω τα συμπτώματα να γίνουν πολύ άσχημα, θα μπορούσα να είχα πάει στο γιατρό τον Οκτώβριο, όταν υπήρξε αυτή η δραματική πτώση των επιπέδων οξυγόνου μου μέσα σε λίγες ημέρες”, εξηγεί η Rebecca στο TikTok.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.