16.5 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Το πρόβλημα του App Store της Apple στην Ολλανδία συνεχίζει να επιδεινώνεται

    Νωρίτερα σήμερα η Apple τιμωρήθηκε εκ νέου με πρόστιμο 5,6 εκατομμυρίων δολαρίων επειδή δεν συμμορφώθηκε με έναν νέο κανονισμό στην Ολλανδία που αναγκάζει τις εταιρείες τεχνολογίας να αφήσουν τις εφαρμογές γνωριμιών να προσφέρουν εναλλακτικές μεθόδους πληρωμής. Τώρα, ένας άλλος ολλανδικός όμιλος συμμετείχε στον αγώνα κατά του App Store, υποστηρίζοντας ότι η Apple χρεώνει υψηλές προμήθειες στους προγραμματιστές.

    Το Ολλανδικό Ίδρυμα Αξιαμάτων App Stores, υπό την προεδρία του δημοσιογράφου και επιχειρηματία Alexander Klopping, υποστηρίζει ότι τόσο η Apple όσο και η Google χρεώνουν στους προγραμματιστές υπερβολικές χρεώσεις. Σύμφωνα με το ίδρυμα (μέσω του The Mac Observer), οι Ολλανδοί καταναλωτές έχουν ήδη πληρώσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για εφαρμογές κάτι το οποίο το θεωρεί υπερβολικό.

    Η Apple και η Google χρεώνουν προμήθεια 30% για πωλήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του App Store και του Google Play. Η προμήθεια μειώνεται στο 15% μετά από ένα έτος για επαναλαμβανόμενες συνδρομές, αλλά εξακολουθούν οι προγραμματιστές να είναι δυσαρεστημένοι με την προμήθεια που πρέπει να πληρώσουν τις εταιρείες. Η κατάσταση της Apple είναι ακόμη πιο περίπλοκη, καθώς οι προγραμματιστές δεν επιτρέπεται να διανέμουν εφαρμογές εκτός του App Store στο iOS.

    Το ίδρυμα του Klopping θεωρεί αυτές τις αμοιβές και τους περιορισμούς ως κατάχρηση εξουσίας και από τις δύο εταιρείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι η Apple και η Google θα πρέπει να επιστρέψουν τις υπερπληρωμές και να επανεξετάσουν το ποσοστό προμήθειας που χρεώνεται στους προγραμματιστές. Η ομάδα καλεί τους Ολλανδούς κατοίκους να υπογράψουν αίτηση ζητώντας τα χρήματά τους πίσω.

    Δεν είναι σαφές εάν ο όμιλος θα επιτύχει στην προσπάθειά του, αλλά το Ολλανδικό Ίδρυμα Αξιαμάτων App Stores λέει ότι θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί με την Apple και την Google πριν προβεί σε οποιαδήποτε νομική ενέργεια.

    Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.