23.4 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Να κάνω εγκατάσταση της iOS 15 public beta στην συσκευή μου; Τι πρέπει να ξέρετε

    Η Apple όπως σας ενημερώσαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας και επίσημα κυκλοφόρησε τις πρώτες public beta των iOS 15 και iPadOS 15. Παρά το γεγονός ότι οι αναβαθμίσεις αυτές σε beta μορφή είναι διαθέσιμες στο κοινό αυτό δεν σημαίνει πως είναι σταθερές και χωρίς προβλήματα. Θα πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε τα παρακάτω.

    Backup

    Το πρώτο και πιο σημαντικό πριν κάνετε εγκατάσταση της iOS 15 και iPadOS 15 public betas στις συσκευές σας να έχετε πάρει από αυτές ένα πρόσφατο backup. Με ένα πρόσφατο backup εξασφαλίζετε πως μπορείτε να κάνετε downgrade πίσω στην iOS 14 και iPadOS 14 χωρίς να χάσετε πολλά.

    Η προειδοποίηση της Apple

    Στο site της Apple όπου η εταιρεία προσφέρει τις public beta εκδόσεις της έχει μια συγκεκριμένη προειδοποίηση για αυτές:

    “Παρακαλώ να γνωρίζετε πως το public beta λογισμικό δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμο για χρήση στο κοινό και έτσι μπορεί να έχει σφάλματα και bugs και μπορεί να μην λειτουργεί όπως αυτό που θα δοθεί επίσημα σε όλους τους χρήστες. Εξασφαλίστε πως έχετε κάνει backup στο iPhone, iPad ή iPod Touch και πως το Mac χρησιμοποιεί Time Machine πριν κάνετε εγκατάσταση κάποιας beta έκδοσης. Κάντε εγκατάσταση των beta εκδόσεων μόνο σε συσκευές που δεν χρησιμοποιείτε ως βασικές για την δουλειά και την καθημερινότητας σας.”

    Τι bugs να περιμένετε

    Ποτέ δεν ξέρετε τι bugs ή προβλήματα αποδόσεων μπορεί να φέρει μια beta έκδοση ενώ τα πιο σύνηθες είναι η χειρότερη αυτονομία στην συσκευή, τυχαία crashes του συστήματος, προβλήματα με το iCloud κ.α

    Για παράδειγμα κάποιοι χρήστες στην iOS 15 beta αυτή έχουν να κάνουν με ένα bug που δεν τους δίνει πρόσβαση στην κεντρική οθόνη της συσκευής τους στο iPhone και πρέπει να κάνουν επανεκκίνηση του για να ξεκολλήσει.

    Εφαρμογές τρίτων

    Ένα άλλο σύνηθες πρόβλημα είναι η συμβατότητα με εφαρμογές τρίτων. Ένας από τους βασικούς λόγους που η Apple κυκλοφορεί beta έκδοσης για τα επερχόμενα λογισμικά της είναι για να δώσει την δυνατότητα στους προγραμματιστές να κάνουν τεστ τις εφαρμογές τους με τις νέες αυτές εκδόσεις.

    Όταν λοιπόν κάνετε εγκατάσταση μιας beta σε μια συσκευή σας να θυμάστε πως οι προγραμματιστές δεν έχουν ετοιμάσει τις εφαρμογές τους για τα νέα χαρακτηριστικά ενώ κάποιες εφαρμογές μπορεί να μην δουλεύουν και καθόλου.

    Σκεφτείτε να κάνετε εγκατάσταση beta εκδόσεων σε μια δεύτερη συσκευή

    Αν έχετε ένα iPhone ή iPad ως δεύτερη συσκευή τότε ναι το να κάνετε εγκατάσταση σε αυτή μιας beta είναι ο πιο ασφαλής τρόπος. Γενικότερα θα πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε τέτοιες λήψεις στην βασική σας συσκευή.

    Θέλετε λοιπόν να εγκαταστήσετε την public beta των iOS και iPadOS 15 έχοντας διαβάσει τα παραπάνω; Κάντε κλικ στον αναλυτικό οδηγό μας παρακάτω:

    Πώς να κάνετε εγκατάσταση την iOS 15 Public Beta στην συσκευή σας

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.