17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Νέο MacBook Air με τσιπ M3 3nm που φημολογείται ότι θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2023

    Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα νέο MacBook Air το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να είναι εξοπλισμένο με τσιπ 3 nm, σύμφωνα με σημερινή αναφορά από την ταϊβανέζικη δημοσίευση DigiTimes. Αυτό το τσιπ πιθανότατα θα είναι το τσιπ M3 επόμενης γενιάς της Apple, το οποίο θα προσφέρει ταχύτερη απόδοση και βελτιωμένη απόδοση ενέργειας σε σύγκριση με τα τρέχοντα τσιπ 5nm της Apple.

    «Η αλυσίδα εφοδιασμού επικεντρώνεται περισσότερο στο πιο προσιτό MacBook Air, το οποίο αναμένεται να ενημερωθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2023 και ενδέχεται να εξοπλιστεί με επεξεργαστή 3 nm», αναφέρει η έκθεση, επικαλούμενη πηγές του κλάδου. Η αναφορά δεν παρέχει πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το MacBook Air ή ένα πιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας.

    Ο συνεργάτης της Apple για την παραγωγή τσιπ TSMC ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή τσιπ 3 nm στα τέλη Δεκεμβρίου. Το τσιπ M3 στο επόμενο MacBook Air θα μπορούσε να είναι ένα από τα πρώτα τσιπ 3 nm της Apple μαζί με το τσιπ A17 Bionic στα μοντέλα iPhone 15 Pro αργότερα φέτος.

    Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo ισχυρίστηκε ότι το MacBook Pro 14 ιντσών και 16 ιντσών θα ενημερωθεί επίσης με τσιπ 3nm M3 Pro και M3 Max το 2024. Αυτό θα ήταν ένα γνωστό μοτίβο για την Apple, καθώς το M1 και τα τσιπ M2 έκαναν το ντεμπούτο τους στο MacBook Air, ακολουθούμενα από τις εκδόσεις Pro και Max αυτών των τσιπ στο MacBook Pro αργότερα.

    Το τρέχον MacBook Air με το τσιπ M2 κυκλοφόρησε τον Ιούλιο και διαθέτει ολοκαίνουργιο σχεδιασμό με εγκοπή στην οθόνη, φόρτιση MagSafe, κάμερα 1080p και πολλά άλλα. Η Apple συνεχίζει επίσης να πουλά ένα MacBook Air με το τσιπ M1.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.