19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Νέα ταινία για τον Steve Jobs εξερευνά την προσχολική του ηλικία

    tiny-tyrant-movie1-378x620

     

    O Steve Jobs ήταν ανυπόμονος, απαιτητικός και βάναυσος – αλλά δεν υπήρχε τίποτα που ένας καλός υπνάκος δεν μπορούσε να διορθώσει. Αυτό είναι το απόσταγμα της ταινίας Tiny Tyrant, μιας μεγάλης παραγωγής που βγαίνει στις αίθουσες την Παρασκευή στις ΗΠΑ και είναι αφιερωμένη στα πρώτα χρόνια του Jobs. Βασισμένη στο bestseller, Boy King : The making of Steve Jobs του Βρετανού Regenet Altschiller, η νέα βιογραφική ταινία εστιάζει στα παιδικά χρόνια του jobs 1 όπου οι συμπεριφορές που πολλά χρόνια μετά θα άλλαζαν τον κόσμο, άρχιζαν να σχηματίζονται.

    Οι γνώστες, σκεφτείτε κάτι σαν τον Anakin Skywalker ο οποίος κατέληξε να γίνει ο Darth Vader!

    H ικανότητά του να ηγείται αποτυπώνεται από τα πρώτα λεπτά στην ταινία κατά την διάρκεια ενός παιχνιδιού με συνομήλικούς του. Οι γονείς του είναι ευχαριστημένοι με τις ζωγραφιές του αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι έχει επιβάλει στα άλλα παιδιά να κάνουν την δουλειά γι’ αυτόν. Βλέποντας τους υπόλοιπους πιτσιρικάδες να εξοργίζονται ενώ ο Steve απολαμβάνει την καταξίωση είναι μια κινηματογραφική απόλαυση.

    Παρακινούμενος από τους γονείς του να πουλάει σπιτική λεμονάδα στο γκαζόν του σπιτιού τους, ο μικρός Steve δημιουργεί και επιβάλλει ένα “walled garden” από πάγκους που πουλάνε λεμονάδες άλλοι πιτσιρικάδες παίρνοντας το 30% από τις εισπράξεις. Το πραγματικό μεγαλείο της ταινίας όμως, είναι κατά την διάρκεια του νηπιαγωγείου. Εκεί ο Steve καταφέρνει να κάνει τους συμμαθητές του να κλαίνε με το να τους βάζει να ζωγραφίζουν ξανά και ξανά με δαχτυλομπογιές ωσότου οι τελικές εικόνες να ταιριάζουν στα δικά του στάνταρ. Το πιο θεματικό δε είναι, ότι προσεγγίζει παιδιά από την διπλανή τάξη ανταλλάσσοντάς τους με παιδιά από την δική του που αποκαλεί “bozos”!

    Γενικώς η ταινία είναι καταπληκτική αποκαλύπτοντας τον χαρακτήρα και το ταλέντο του μετέπειτα ηγέτη. Χάρη στους νέους ηθοποιούς και στο σενάριο ο Steve παρουσιάζεται ως ένα χαριτωμένο, έξυπνο, ενεργητικό παιδί που ακτινοβολεί εξουσία.

    Προφανώς τα στούντιο της Universal, έχουν μυριστεί χρυσό γύρω από το δέος του ονόματος του Steve Jobs και έχουν ήδη εγκρίνει ένα ακόμη prequel.

     

    σχολιασμός στο φόρουμ

     

     

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles