Νέα δικαστικές περιπέτειες για την Apple για κατάχρηση δεδομένων στο iPhone 5 & 5S

0
1617

Πριν από λίγες ημέρες έφτασε στα κεντρικά της Apple μια νέα μήνυση από τους χρήστες των iPhone 5 &5S οι οποίοι χρησιμοποιούν το δίκτυο AT&T. Στη συγκεκριμένη μήνυση, οι πελάτες αναφέρουν πως η εταιρεία από το Cupertino εν γνώση της χρησιμοποιήσε κάποιο bug στα iPhone 5 &5S, όπου έκανε τη συσκευή να καταναλώνει δεδομένα χρησιμοποιώντας LTE, ακόμη και όταν οι χρήστες ήταν συνδεδεμένοι σε κάποιο Wi-Fi δίκτυο.

iPhone-5s

 

Το Σεπτέμβριο του 2012, κάποιοι χρήστες των iPhone 5 είχαν παρατηρήσει κάποιο bug στο λογισμικό, όταν κατάλαβαν πως χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα από όσα έπρεπε. Λίγο μετά την εύρεση του συγκεκριμένου bug, η Apple και η Verizon κυκλοφόρησαν κάποια διόρθωση για το συγκεκριμένο σφάλμα, ενώ η Verizon είχε επιβεβαιώσει πως οι χρήστες που έχουν επηρεαστεί από το συγκεκριμένο σφάλμα, δεν θα χρειαστεί να χρωθούν τα παραπάνω δεδομένα τα οποία κατανάλωσαν εν αγνοία τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε από κάποια δικηγορική εταιρεία, την Hagens Berman, η Apple και η AT&T ποτέ δεν κυκλοφόρησαν κάποια διόρθωση για το συγκεκριμένο σφάλμα, για τους πελάτες που βρίσκονται στο δίκτυο της AT&T, αλλά ούτε και αναγνώρισαν το συγκεκριμένο σφάλμα στο λογισμικό της συσκευής και στην έκδοση του firmware του παρόχου. Η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία και ο Thomas Palmer πιστεύουν πως η Apple δεν θα έπρεπε να έχει κρύψει το συγκεκριμένο σφάλμα και από τους πελάτες της AT&T, ενώ αναφέρουν πως η ίδια η Apple απέτυχε να αναγνωρίσει το συγκεκριμένο σφάλμα, ακόμη και μετά την κυκλοφορία του iPhone 5S και του iOS 7.

We believe Apple should not have withheld this repair for AT&T Wireless subscribers for any period of time. By withholding this information and repair, consumers were unaware of the defect and were left to sort out high cellular data charges with their wireless carriers.

Πιο συγκεκριμένα, η δικηγορική εταιρεία αναφέρει πως το συγκεκριμένο σφάλμα μπορούσε να επηρεάσει εκείνους τους χρήστες που χρησιμοποιούσαν μεγάλους όγκους δεδομένων για 10 με 20 λεπτά. Σε αυτή την περίπτωση, η GPU αναλάμβανε όλο το video decompression, το decoding και την παρουσίασή του στην οθόνη της συσκευής. Εξαιτίας αυτού, η CPU έμπαινε σε κατάσταση sleep mode εφόσον δεν χρειαζόταν για κάποια διαδικασία, προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερη μπαταρία. Όταν, λοιπόν, η CPU έμπαινε σε sleep mode, οδηγούσε στην μετάβαση από τη σύνδεση Wi-Fi, στη σύνδεση δεδομένων, χωρίς την προηγούμενη έγκριση του χρήστη και χωρίς φυσικά ο χρήστης να γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Σχολιασμός στο φόρουμ